Kristoffersen imponerer alpindamene: - For et show!

Jakter alpinlegende Alberto Tomba.

I EN EGEN KLASSE: Henrik Kristoffersen er i en egen klasse om dagen. I går tok han sesongens sjette verdenscupseier i det prestisjetunge kveldsrennet i Schladming. Foto: Scanpix
I EN EGEN KLASSE: Henrik Kristoffersen er i en egen klasse om dagen. I går tok han sesongens sjette verdenscupseier i det prestisjetunge kveldsrennet i Schladming. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen (21) sto for en ny bragd da han vant slalåmrennet i Schladming tirsdag. Ikke bare tok han inn det drøye sekundet han lå bak ledende Felix Neureuther, men han tok også sesongens sjette verdenscupseier.

Fortsatt er rekorden sju verdenscupseiere på en sesong. Den kan stå for fall dersom Kristoffersen fortsetter storformen.

Det går ikke ubemerket hen, selvfølgelig. Kristoffersen blir hyllet av sine forgjengere og eksperter.

- Han leverer, leverer og leverer. Det er rått. Spesielt da han klarer å forsvare seg etter 1. omgang. Det viser styrke, sa tidligere toppalpinist Hans Petter Buraas til Dagbladet etter seieren.

Lille helt Men også Kristoffersens venner i alpinsirkuset gleder seg over 21-åringens vanvittige prestasjoner. Etter seieren i Schladming var det alpinkvinnene som har hissigst på avtrekkeren.


- Gratulerer med en fantastisk seiersrekke, Henrik! skriver alpindronning og verdenscupleder på kvinnesiden, Lindsey Vonn, på Twitter.

- For et show, dere to! skriver rival Tina Maze.

Tidligere denne sesongen hyllet en annen toppalpinist, Lara Gut, Kristoffersen etter pallplassen i storslalåm i Alta Badia. Hun har nemlig gitt 21-åringen kallenavnet «lille helt».

- He-he, det er så absolutt noe jeg kan leve med, flirte Kristoffersen konfrontert med kallenavnet.

- Uslåelig og utrolig Nå som Aksel Lund Svindal mister resten av sesongen etter korsbåndsskaden han pådro seg under fallet i Kitzbühel, er det Kjetil Jansrud og nettopp Henrik Kristoffersen som kjemper helt i toppen i kampen om den gjeve sammenlagtkula i verdenscupen.


Den største utfordreren er Marcel Hirscher, som nok en gang i går måtte så seg slått av «Spjælingen fra Rælingen». Etter Kristoffersens seier i Kitzbühel søndag, postet Hirscher er bilde på Twitter der han tar «strupetak» på Kristoffersen i frustrasjon.

- Uslåelig og utrolig! skriver den østerrikske alpinisten, som for øvrig har vunnet verdenscupen sammenlagt fire år på rad. Han leder nå verdenscupen 98 poeng foran Kristoffersen. Kjetil Jansrud følger bak.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer