Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen utenfor pallen i Zagreb

Kristoffersen jakter fortsatt sesongens første verdenscupseier

Nordmannenn ble nok en gang slått av Marcel Hirscher, denne gangen i slalåmrennet i Zagreb.

FJERDEPLASS: Henrik Kristoffersen endte på fjerdeplass i slålåmrennet i Zagreb søndag 06. januar. Foto: Giovanni Auletta / AP
FJERDEPLASS: Henrik Kristoffersen endte på fjerdeplass i slålåmrennet i Zagreb søndag 06. januar. Foto: Giovanni Auletta / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med en plass utenfor pallen i søndagens i slalåmrenn i Zagreb. Østerrikes superstjerne Marcel Hirscher tok nok en seier.

Kristoffersen jakter fortsatt sesongens første verdenscuptriumf. Søndag skulle han slå tilbake etter 11.-plassen i Oslo 1. nyttårsdag (parallellslalåm), samt å ha kjørt ut i Madonna før jul. Slik gikk det ikke.

Det ble nedtur for Kristoffersen, som til slutt ble nummer fem i rennet som ble vunnet av Hirscher. Den suverene verdenscuplederen sikret sin sjette seier i vinter 60/100 sekund foran franske Alexis Pinturault.

Kristoffersen hadde 11 pallplasser på rad i slalåm før han kjørte ut i Italia 22. desember. Han har ikke vunnet et renn internasjonalt siden Kitzbühel-slalåmen i januar i fjor.

Hirscher: – Fortsatt ikke i toppform

Kristoffersen var på fjerdeplass etter første omgang, bak den østerrikske trioen Marco Schwarz, Marcel Hirscher og Manuel Feller.

Schwartz, som vant i Holmenkollen nylig, ledet før finaleomgangen, men kjørte ut og kastet bort seiersmuligheten. Annenplassen gikk til Pinturault, mens Feller ble nummer tre.

Triumfen i Zagreb var 64. gang Hirscher var på toppen av pallen i et verdenscuprenn. Østerrikeren leder verdenscupen totalt 335 poeng foran Kristoffersen på annenplass.

- Det var ikke den lettelse seieren jeg har hatt, men jeg er veldig glad. Det var hardt arbeid, sa Hirscher i et intervju med arrangøren.

Han poengterte samtidig at han ikke er i sin aller beste form, og at han har enda mer å gå på.

Solevåg-opptur

For Sebastian Foss Solevåg ble søndagen en solid opptur. Han leverte en glimrende annen omgang og feiet inn til ledelse, etter å ha vært nummer 18 første omgang. Nordmann kjørte seg kraftig opp, og det holdt til slutt til en 6.-plass.

Solevåg hadde fjerde beste tid i den andre omgangen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer 25 etter én omgang, men kjørte ut i sitt andre forsøk. Jonathan Nordbotten kjørte også førsteomgangen, men kom ikke til mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!