Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stefan Luitz brukte oksygenmaske i pausen

Kristoffersen kan få pallplass etter tysk stunt med oksygenmaske

Tyske Stefan Luitz risikerer å bli fratatt seieren i helgens verdenscuprenn i storslalåm i Canada etter bruk av oksygenmaske mellom omgangene.

MULIG PALLPLASSERING: Henrik Kristoffersen kan bli flyttet opp til tredjeplass dersom FIS diskvalifiserer tyske Luitz etter oksygenbruk. Foto: AP Photo / Nathan Bilow
MULIG PALLPLASSERING: Henrik Kristoffersen kan bli flyttet opp til tredjeplass dersom FIS diskvalifiserer tyske Luitz etter oksygenbruk. Foto: AP Photo / Nathan Bilow Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skulle tyskeren bli fratatt seieren i Beaver Creek vil det føre Henrik Kristoffersen opp på tredjeplass etter rennet i Beaver Creek.

Den tyske 26-åringen, som søndag tok sin første verdenscupseier, pustet inn oksygen fra masken mellom omgangene. Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter fredag at de undersøker saken, men ønsker ikke kommentere om det eventuelt får konsekvenser.

I antidopingreglene til FIS fører brudd på reglene automatisk til diskvalifikasjon. Inhalering av oksygen fra maske står på listen til FIS, men er ikke på Antidopingbyrået WADA sin liste.

VANT HAN?: Slik så det ut da Stefan Luitz gikk i mål i Beaver Creek i helga. Nå kan han miste seieren. Foto: AP Photo / Nathan Bilow
VANT HAN?: Slik så det ut da Stefan Luitz gikk i mål i Beaver Creek i helga. Nå kan han miste seieren. Foto: AP Photo / Nathan Bilow Vis mer

Dermed kan tyskeren slippe unna med en advarsel, men FIS sier fredag ettermiddag at de ikke har kommet fram til noen konklusjon.

Direktør for alpint i Det tyske skiforbundet, Wolfgang Maier, innrømmer at de har gjort en feil, men sier til DPA at de ikke var klar over at FIS-reglene ikke er like reglene til WADA.

- Vi aksepterer det dersom noen sier vi har brutt reglene, men vi har ikke dopet oss. Vi er ingen juksemakere, sier Maier.

Luitz vant storslalåmrennet i Beaver Creek 0,14 sekunder foran Marcel Hirscher fra Østerrike. Thomas Tumler fra Sveits ble nummer tre, mens Henrik Kristoffersen ble nummer fire.

Nå risikerer Luitz å bli disket, da blir i så fall Kristoffersen flyttet opp på pallplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!