Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Kristoffersen kjørte seg inn fire plasser da Hircher var overlegen

Viste egen klasse i andreomgangen.

KJØRTE SEG INN: Henrik Kristoffersen kom ikke på pallen, men kjørte seg inn fire plasser da han ble nummer sju, Foto: AP Photo / Shinichiro Tanaka / NTB Scanpix
KJØRTE SEG INN: Henrik Kristoffersen kom ikke på pallen, men kjørte seg inn fire plasser da han ble nummer sju, Foto: AP Photo / Shinichiro Tanaka / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen har ikke tatt en storslalåmseier i verdenscupen siden Meribel for snart to år siden. Etter dagens førsteomgang var det ingenting som tilsa at han kom til å gjøre det i Garmisch Partenkirchen i dag heller.

For tidlig i bakken gjorde Kristoffersen en stor feil, og klarte aldri å hente seg inn igjen. Til andreomgangen var alpinstjerna 1.52 sekund bak ledende Alexis Pinturault, og det skulle bli tøft.

Kristoffersen har hatt en tendens til å hente seg godt inn i finaleomgangene sine denne sesongen, og i dag var intet unntak. «Spjælingen fra Rælingen» tok ledelsen med totaltida 2.42,52, men ble dyttet ned resultatlista der han til slutt ble nummer sju.

- Se så glad

Det var en sekundstrid mellom Marcel Hirscher og Pinturault etter førsteomgangen, der det skilte ni hundredeler, med svenske Matts Olsson på tredjeplassen.

Svensken tok ledelsen da han tok i mål som tredje sist i andreomgangen, og viste vanvittig form. For første gang i karrieren var han sikret pallplass, etter å ha slitt mye med skader.

- Se så glad han ble! Man kan bare se kiloene renne av ham, sa NRKs kommentatorer da Olsson jublet.

Egen klasse

Likevel ventet Hirscher og Pinturault på toppen, to av de tøffeste storslalåmkjørerne. Og Hirscher viste egen klasse da han kom i mål hehe halvannet sekund foran svensken.

Det ble for tøft for Pinturault, som også tapte mye tid da han holdt på å gå på trynet. Franskmannen reddet seg inn, men endte opp som nummer fire.

Stefan Luitz tok tredjeplassen på hjemmebane.

Leif Kristian Haugen var beste nordmann i førsteomgangen, men i andreomgangen gikk det ikke like bra. Han endte som nummer elleve i dag.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 13, mens Kjetil Jansrud ble nummer 25.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling