Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen kjørte ut. Ga erkerival gavepakke

I AKSJON: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter fire seirer og en tredjeplass i årets fem slalåmrenn, var selvfølgelig Henrik Kristoffersen storfavoritt også i dagens renn i Kitzbuhel.

Men i dag gikk det ikke veien for Kristoffersen. Nordmannen, som har for vane å nesten aldri kjøre ut, gjorde nettopp det.

Kristoffersen mistet balansen inn i et heng etter å ha hektet skiene sammen, og greide aldri å redde seg inn igjen. Dermed endte han i et reklameskilt.

IRRITERT: Henrik Kristoffersen slår ut med armene, men ristet fort av seg skuffelsen. Foto: NTB Scanpix 
IRRITERT: Henrik Kristoffersen slår ut med armene, men ristet fort av seg skuffelsen. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Kristoffersen slo ut med armene i frustrasjon.

- Det var overraskende. Det er ikke ofte han gjør, sa NRKs slalåmekspert Marius Arnesen.

Leif Kristian Haugen leverte en knallomgang - og ligger best an av de norske. Han er nummer fem - og har 81 hundreler opp til førsteplassen.

- Det var kult. Det var som vi snakket om, gjøre det like enkelt som på trening, sa Haugen ifølge NTB

Gavepakke

Kristoffersen har lekt med konkurrentene i rennene han har kjørt denne sesongen, og leder også slalåmcupen totalt, 20 poeng foran Marchel Hirscher.

Men den ledelsen mister han i dag hvis erkerivalen kommer helskinnet gjennom løypa i begge omgangene.

Det er så små forskjeller i slalåm - og dermed kan det koste Kristoffersen dyrt i sammendraget.

Godt mot

Men selv om det gikk til skogen i dagens renn, var Henrik Kristoffersen med godt mot etter dagens arbeidsulykke. Han minnet på at han ikke har kjørt ut siden 2015- og at han har vunnet 12 av de 20 løpene han har stilt opp i siden forrige gang det skjedde:

- Jeg greide å holde meg «lugn», men hadde du sett meg for 2-3 år siden hadde det vært verre. Hadde det vært en klassisk innerski eller noen andre dumme greier hadde det vært noe annet. Når det skjer på den måten det skjer: Det er kjipt, men det kan skje, sier Kristoffersen til NRK.

Britiske Dave Ryding leder rennet foran Stefano Gross og Felix Neureuther akkurat nå.

Sebastian Foss-Solevåg la seg inn nesten to sekunder bak lederen Dave Ryding etter den første omgangen på en foreløbig ellevteplass.

Jonathan Nordbotten hadde en meget god start på omgangen, men fikk det tøft midtveis. Et par feil kostet han en toppplassering, men Nordbotten kjørte inn til en tolvteplass - rett over to sekunder bak Ryding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling