Kristoffersen-konflikten: Skal ikke trene med landslaget

Henrik Kristoffersen skal ikke trene med landslaget ut sesongen, melder NRK.

TRENER FOR SEG SELV: Alpinist Henrik Kristoffersen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRENER FOR SEG SELV: Alpinist Henrik Kristoffersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sportssjef i alpint, Claus J. Ryste, som opplyser til NRK at alpinstjerna Henrik Kristoffersen ikke skal trene med landslaget ut sesongen.

- Nå fokuserer vi på resten av sesongen og gjør tilpasninger på treningsopplegget. Henrik kommer til å trene for seg selv og det er snakk om åtte til ti treningsdager, sier Ryste til statskanalen.

Ryste presiserer at Kristoffersen ikke er utestengt. Det er Norges Skiforbund som har bestemt at 24-åringen ikke skal trene med resten av landslaget. Han får kjøre verdenscup som vanlig.

- Denne tilpasningen tror jeg man ser er nødvendig fra begge sider. Vi må ha fokus på alle involverte i denne saken, og da er dette den beste løsningen, sier Ryste.

Ga seg på dagen

Alpinlandslagets teknikktrener Stefan Kornberger ga seg blant annet på dagen etter en konflikt med Kristoffersen i januar. Saken kom fram i kjølvannet av alpin-VM i svenske Åre.

- Med bakgrunn i konflikten og alt som er vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen, sier Ryste.

Som Dagbladet skrev i forgårs, sluttet Kornberger før rennene i Kitzbühel i januar. Kristoffersen skal blant annet ha krevd å få trene mer på egne premisser, og i løpet av sesongen ble det for mye for Kornberger, som ikke så noen annen utvei enn å gi seg.

Dermed sto plutselig det norske teknikklaget uten hovedtrener i alpin-VM.

Mot alle odds

Under VM har Henrik Kristoffersen stadig kommet med nye drypp om at noe er galt på landslaget. Han takket for eksempel mange samarbeidspartnere utenom landslaget og lagkameratene direkte etter storslalåmgullet, og sa at gullet var mot alle odds

Dagbladet vet, som det sto skrevet i forgårs, at Kristoffersen blant annet har krevd å få trene mer alene og på andre tidspunkter enn resten av teknikklaget denne sesongen, og at dette har ført til uro og splittelse i det norske landslaget.

Henrik Kristoffersen har tidligere blitt utestengt fra alpinlandslaget. Det skjedde tilbake i 2017, da han ikke ville signere utøverkontrakten som binder ham til landslaget. Partene skværet opp noen måneder etterpå.

Claus Ryste og Henrik Kristoffersens pappa Lars Kristoffersen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer