Alpinkrangelen:

Kristoffersen krever skiforbundet for 15 millioner om han ikke får ha Red Bull på hjelmen

Møtes i retten neste uke. 

SAKSØKER FORBUNDET: Henrik Kristoffersen, her fra sitt eget pressetreff før sesongåpningen i Sölden i år, vil ha sin private sponsor på hjelmen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAKSØKER FORBUNDET: Henrik Kristoffersen, her fra sitt eget pressetreff før sesongåpningen i Sölden i år, vil ha sin private sponsor på hjelmen.
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alpinisten Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund for å få lov til å ha sin private sponsors merke på hjelm og hodeplagg.

Skiforbundet har nektet ham dette, til tross for at Kristoffersens kollega, Aksel Lund Svindal, har fått en avtale om dette.

I dag ble det klart at partene møtes i Oslo Tingrett onsdag og torsdag neste uke, og at Kristoffersen krever inntil 15 millioner kroner fra Norges Skiforbund om han ikke skulle få ha merket på hjelmen sin.

- Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund v/styrets leder (NSF), med prinsipal påstand om at NSF dømmes til å gi Kristoffersen adgang til å inngå individuell markedsavtale med Red Bull for hjelm/hodeplagg. Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15 000 000 kroner, skriver Oslo Tingrett i saksdokumentene som er sendt ut i forkant av forhandlingene neste uke.

I tillegg vil Kristoffersen ha dekket sakskostnadene sine med 179 688 kroner.

Oslo Tingrett skriver også at det ikke vil komme en avgjørelse før 4. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer