Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinkrangelen:

Kristoffersen krever skiforbundet for 15 millioner om han ikke får ha Red Bull på hjelmen

Møtes i retten neste uke. 

SAKSØKER FORBUNDET: Henrik Kristoffersen, her fra sitt eget pressetreff før sesongåpningen i Sölden i år, vil ha sin private sponsor på hjelmen. <br>&nbsp;Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAKSØKER FORBUNDET: Henrik Kristoffersen, her fra sitt eget pressetreff før sesongåpningen i Sölden i år, vil ha sin private sponsor på hjelmen.
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Alpinisten Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund for å få lov til å ha sin private sponsors merke på hjelm og hodeplagg.

Skiforbundet har nektet ham dette, til tross for at Kristoffersens kollega, Aksel Lund Svindal, har fått en avtale om dette.

I dag ble det klart at partene møtes i Oslo Tingrett onsdag og torsdag neste uke, og at Kristoffersen krever inntil 15 millioner kroner fra Norges Skiforbund om han ikke skulle få ha merket på hjelmen sin.

- Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund v/styrets leder (NSF), med prinsipal påstand om at NSF dømmes til å gi Kristoffersen adgang til å inngå individuell markedsavtale med Red Bull for hjelm/hodeplagg. Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15 000 000 kroner, skriver Oslo Tingrett i saksdokumentene som er sendt ut i forkant av forhandlingene neste uke.

I tillegg vil Kristoffersen ha dekket sakskostnadene sine med 179 688 kroner.

Oslo Tingrett skriver også at det ikke vil komme en avgjørelse før 4. desember.

«Etter at rettsmøtet er avsluttet, vil retten kunne gi en antydning på når en midlertidig avgjørelse kan forventes. Vi kan likevel allerede nå opplyse om at en midlertidig avgjørelse ikke vil foreligge før 4. desember», skriver Oslo Tingrett.

Kristoffersen har bedt om en såkalt midlertidig forføyning, slik at NSF ikke kan ilegge ham startnekt dersom han velger å inngå sponsoravtalen før det foreligger en endelig dom i saken.

- Norges Skiforbund vil i det kommende rettsmøtet gjøre gjeldende at det ikke foreligger rettslig grunnlag for kravet eller en midlertidig forføyning, sier Skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan i en pressemelding.

Datoen for hovedrettssaken er ikke fastsatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media