LEDER: Henrik Kristoffersen kjørte inn til ledelse i østerrikske Kitzbühel. Foto. Denis Balibouse / Reuters / NTB Scanpix
LEDER: Henrik Kristoffersen kjørte inn til ledelse i østerrikske Kitzbühel. Foto. Denis Balibouse / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Henrik Kristoffersen leder etter første omgang i Kitzbühel

Kristoffersen kriger om sin første seier på ett år

Henrik Kristoffersen knuste Marcel Hirscher i første omgang på østerrikerens hjemmebane i Kitzbühel i søndagens slalåmrenn og kan sikre en etterlengtet seier.

Henrik Kristoffersen gjorde søndag et nytt forsøk på å ta skalpen til Marcel Hirscher når han satte utfor det han kaller «den vanskeligste bakken i verden».

- Det er kanskje det mest kjente skistedet i verden. Og det meste her er vanskelig og bratt. Det er nok den vanskeligste bakken i verden, sa Kristoffersen til NTB før søndagens renn, før han la til at dersom man skal vinne i Kitzbühel må man kjøre på grensen.

Store differanser

Kristoffersen fulgte sitt eget råd da han klemte til i første omgang i monsterbakken søndag. Før nordmannen satte utfor med startnummer seks hadde østerriker Michael Matt snytt slalåmeneren denne sesongen, landsmann Marcel Hirscher, for ledelsen med hele 95 hundredeler.

Kristoffersen kjørte enda bedre enn Matt og hadde grønne passeringstider hele veien. I mål var den norske 23-åringen ti hundredeler foran Matt, og hele 1,05 sekunder foran Hirscher.

- Jeg kommer ikke til dekket bord. Det er bare halvveis, sa lederen til NTB etter første omgang.

- Jeg er bare et tiendedel før Matt, men det var ikke sånn halv «gærent». Det er alltid en liten duell med flere, så det er mye som kan skje, la han til.

Det viste seg at det kun var Kristoffersen og Matt som virkelig mestret den krevende løypa i Kitzbühel. Resten av konkurrentene er over sekundet bak før finaleomgangen, og et sterkt navn som Alexis Pinturault fra Frankrike kjørte ut.

Leif Kristian Nestvold-Haugen og Sebastian Foss Solevåg fullførte en god norsk omgang. Nestvold-Haugen kjørte inn til femteplass fra startnummer 19, 1,69 sekunder etter Kristoffersen, mens Solevåg var nummer sju etter 20 hadde kjørt i første omgang, 1,72 sekunder bak sin landsmann.

Ikke vunnet på ett år

Kristoffersen har vært i skyggen til fenomenet Hirscher denne sesongen. Nordmannen står med sju 2.-plasser i vinter før søndagens renn, og ti pallplasser totalt.

Nordmannen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Hirscher pådro seg brudd i ankelen i sesongoppkjøringen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake og vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen. Forrige helgs triumf i Wengen var hans fjerde på rad.

NTB