Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen langer ut etter fiasko i Sverige: - En vits

Ber det internasjonale skiforbundet endre reglene. 

MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen røyk ut i åttedelsfinalen i kveldens parallellslalåm i Hammarbybakken i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen røyk ut i åttedelsfinalen i kveldens parallellslalåm i Hammarbybakken i Stockholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Henrik Kristoffersen (22) gjorde en dårlig figur i parallellslalåm i Stockholm tirsdag kveld. Nordmannen ble nummer ni, i et renn som ble vunnet av Linus Strausser fra Tyskland.

I møtet med svenske medier etter rennet var Kristoffersen ikke nådig i meningene sine om konkurranseformen.

Ifølge Expressen var han oppgitt over at parallellslalåm inngår i verdenscupen, og at fartsløpere kan påvirke utfallet av slalåmcupen. Blant annet slo Aleksander Aamodt Kilde ut Marcel Hirscher i åttedelsfinalen. Også Kristoffersen røyk ut i åttedelsfinalen i Hammarbybakken.

Vil endre reglene

- Hvorfor skal de (fartsspesialistene) få konkurrere i slalåmcupen? Det internasjonale skiforbundet FIS må gå i seg selv og bruke hodet. Det er en vits hvis dette avgjør slalåmcupen. De må tenke seg om, for det er ikke riktig, sier en irritert nordmann.

Han ber FIS endre reglene.

Heller ikke svenske Frida Hansdotter synes at poengene fra parallellslalåm bør inngå i slalåmcupen. Men hun gir ikke Kristoffersen rett i utspillet sitt.

- Jeg synes dette er en minst like viktig gren som slalåm. Se, hvilken folkefest! Dette behøver sporten vår, sier hun, ifølge Aftonbladet.

Hirscher leder

- Jeg synes ikke vi skal si at det er en vits. I så fall må han gå hjem og trene, fortsetter svensken.

Østerrikeren Marcel Hirscher leder slalåmcupen og har 635 poeng. Kristoffersen ligger på andreplass med 575 poeng.

Nina Løseth ble nummer tre blant kvinnene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling