Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen langt bak favorittene: - Har ingen kjærlighet for denne bakken

Mener en pallplass er mulig.

BAK: Henrik Kristoffersen er over sekundet bak ledende Alexis Pinturault etter den første omgangen i Sölden.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BAK: Henrik Kristoffersen er over sekundet bak ledende Alexis Pinturault etter den første omgangen i Sölden.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SÖLDEN (Dagbladet): Det var stor spenning knyttet til herrenes verdenscupåpning i Sölden i dag, og med norske øyne spesielt til Henrik Kristoffersen.

22-åringen gikk ut av porten på startnummer fire, men det ble raskt klart at han manglet noen knepp på en skikkelig fantomomgang.

Allerede på toppen lå han godt bak fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen, Marcel Hirscher, og ned henget økte differansen ytterligere.

I mål var han 91 hundredeler bak østerrikeren, og fra det påfølgende startnummeret kjørte Alexis Pinturault inn til ny ledelse.

Før den andre omgangen er det 1,08 opp til den ledende franskmannen.

Kristoffersen sa til Dagbladet han tverrstilte skia litt for mye i det viktige henget, og at det derfor gikk litt for sakte. På den siste flata før mål holdt han nemlig samme fart som de to storfavorittene.

- Det er ikke på flata det blir avgjort - det er i mellompartiet, sier han.

- Jeg har ingen stor kjærlighet for denne bakken.

Likevel svartmaler han ikke situasjonen forut for den andre omgangen, og mener han er på skuddhold av en pallplass.

- Det blir vanskelig med de to beste, men resten er mulig.

I skrivende stund ligger Kristoffersen på en 9.-plass.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!