Kristoffersen mistet seieren - 2. plass i Adelboden

Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier på nesten ett år, men ble toer i storslalåmrennet i Adelboden. Igjen var Marcel Hirscher for god.

PALLEN: Henrik Kristoffersen imponerte i storslalåmrennet i Adelboden, men måtte igjen se seg slått av Marcel Hirscher. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix
PALLEN: Henrik Kristoffersen imponerte i storslalåmrennet i Adelboden, men måtte igjen se seg slått av Marcel Hirscher. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hirscher kjørte en finaleomgang ingen av konkurrentene var i nærheten av tukte. Etter første omgang var Østerrikes superstjerne bak ledende Kristoffersen med 12/100 sekund, men endte til slutt opp med å slå romerikingen med 71 hundredeler.

Dermed fortsetter Kristoffersens seierstørke. 24-åringen har ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. I storslalåm har han fortsatt kun den ene seieren fra franske Méribel for snart fire år siden.

I første omgang var Kristoffersen førstemann til start og satte en uslåelig tid. Kristoffersen kjørte spesielt gnistrende det første minuttet. Han trøblet med luft under skiene i et parti av den beintøffe løypa, men kom seg kontrollert til mål.

- De har gjort en utrolig bra jobb med snøen, men akkurat inngangen til langsvingen var litt løs. Jeg ble dratt langt ned. Der går det mye tid, dessverre. Jeg taper til alle der nede. Bortsett fra det var det bra, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

50. pallplass

Selv om ikke Kristoffersens 17. verdenscupseier kom lørdag, oppnådde han likevel en milepæl. Pallplassen var hans 50. i alpinsirkuset. Torsdag ble han tilkjent 3.-plassen i storslalåmrennet i Beaver Creek fra 2. desember. Det skjedde etter at Stefan Luitz ble fratatt sin aller første verdenscupseier for å ha brukt oksygen mellom omgangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer