KAN BLI HISTORISK: Henrik Kristoffersen kjører for VM-gull i slalåm - som kan gjøre han historisk. Foto: Erich Schlegel / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
KAN BLI HISTORISK: Henrik Kristoffersen kjører for VM-gull i slalåm - som kan gjøre han historisk. Foto: Erich Schlegel / USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

Kristoffersen mot historisk VM-rekord i Hafjell

Leder slalåmrennet.

Henrik Kristoffersen tok en klar ledelse etter første omgang i VM-rennet for juniorer i slalåm mandag. Polakken Michal Jasiczek ligger på annenplass.

Dersom Kristoffersen skulle klare å beholde ledelsen sin også etter finaleomgangen, kommer han til å bli den mestvinnende alpinisten i junior-VM noensinne med seks gullmedaljer.

Da han vant storslalåmrennet i Hafjell-VM søndag, tangerte han østerrikeren Benjamin Raich som stoppet på fem VM-gull som junior på slutten at 1990-tallet

- Henrik kjørte ikke noen perfekt omgang på Hafjell mandag morgen. Det var flotte forhold etter at det hadde frosset på litt i natt, men løypa var for lett, så vår mann måtte holde igjen litt. Ellers ville det ha gått for fort, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Marcus Monsen som lå på sølvplass, men endte med bronse i storslalåmrennet søndag, er nest best av de norske på Hafjell mandag. Han ligger på en tiendeplass og er 1,18 sekund bak Kristoffersen. Monsen ligger 63 hundredeler bak amerikaneren AJ Ginnis som holder tredjeplassen etter første omgang.

Peder Dahlum Eide og Max Røiseland ligger på 12.- og 13.-plass etter førsteomgangen og har også gode muligheter for avansement.

Finaleomgangen går senere mandag.

(NTB)