I GOD POSISJON: Henrik Kristoffersen ligger godt an etter den første omgangen av sesongens siste verdenscuprenn i slalåm. Foto: REUTERS / Ruben Sprich / NTB Scanpix
I GOD POSISJON: Henrik Kristoffersen ligger godt an etter den første omgangen av sesongens siste verdenscuprenn i slalåm. Foto: REUTERS / Ruben Sprich / NTB ScanpixVis mer

Kristoffersen nær toppen etter første omgang i slalåm

I verdenscupfinalen.

Henrik Kristoffersen er nummer fem etter første omgang av verdenscupfinalen i slalåm i Sveits.

Østerrikske Marcel Hirscher, som allerede har sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, har 6/100 sekunds ledelse til Felix Neureuther fra Tyskland.

Tøffe forhold Omgangen ble preget av vanskelige forhold. Løypa ble svært oppkjørt og gjorde at det ble store avstander bak de to beste. Mario Matt på tredjeplass er sekundet bak Hirscher, mens Kristoffersen har 1,83 sekunder opp til lederen.

- Det var veldig vanskelige forhold. Jeg klager ikke så mye på løypa, for det er innenfor regelverket. Hadde forholdene vært bra, hadde det ikke vært noe problem. Jeg er såpass lett og får ikke noe igjen fra snøen. Jeg ble sliten, sa Kristoffersen til NRK.

Store differanser Sebastian Foss Solevåg ligger på 19.-plass. Han er fem sekunder etter Hirscher.

Bode Miller var nær å kjøre ut flere ganger, men tråkket seg tilbake i løypa. I mål var amerikaneren 48 sekunder bak Hirscher.

Hirscher avgjorde verdenscupen lørdag. Han er 31 poeng foran Aksel Lund Svindal, som ikke kjører søndagens renn.

(NTB)