KJEMPER OM SAMMENLAGTSEIEREN: Henrik Kristoffersen burde slå Marcel Hirscher for å ha et håp om sammenlagtseieren. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler
KJEMPER OM SAMMENLAGTSEIEREN: Henrik Kristoffersen burde slå Marcel Hirscher for å ha et håp om sammenlagtseieren. Foto: REUTERS/Dominic EbenbichlerVis mer

Kristoffersen nummer fem i førsteomgangen

Jevnt i toppen i sammendraget.

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen jakter en ny seier i storslalåm, men ble nummer fem, 0,94 sekunder bak, etter den første omgangen i dagens renn i Hinterstoder.

Alexis Pinterault kjørte svært raskt da han satte ut som nummer fire, og gikk rett i ledelsen. Hirscher kjørte som nummer seks i førsteomgangen, og lå foran Pinterault på den første mellomtiden. Etter det tapte østerrikeren tid, og kom inn 0,87 sekunder bak franskmannen.

Kristoffersen ligger på andreplass i sammendraget, 88 poeng bak Marcel Hirscher før dagens renn, og kan med seier i dag sørge for at de resterende rennene blir ekstra spennende.

God avslutning av Jansrud Leif Kristian Haugen var 0,24 bak på første måling, men etter det gikk det bare nedover. Nordmannen kom i slutt bak mål 1,61, etter å ha lagt igjen for mye tid i de bratteste partiene.

Kjetil Jansrud ble nummer to sist han kjørte i Hinterstoder, og NRKs kommentatorer mente at det kunne være en løype som passet nordmannen i dag. Jansrud kom i mål 1,59 bak, inn på en ellevteplass.

- Han gjør to bom, men han kjørte som forventa. Den avslutningen han har der bør gi en god følelse til andreomgangen, sa NRKs kommentatorer.

Overrasket Stefan Luitz ligger som nummer 36 i sammendraget, men fikk det virkelig til å fungere i førsteomgangen og overrasket stort.

Luitz klinte til, og kunne til slutt juble for en foreløpig andreplass da han kom i mål, 0,51 sekunder bak franske Pinterault.

Dagens slalåmbakke har enkelte tøffe partier, noe Victor Muffat-Jeandet fikk merke.

Da han nærmet seg bunnen av bakken falt franskmannen, men det hele så ut til å gå bra.

Andreomgangen av dagens storslalåm starter 12.30.