Marcel Hirscher vant slalåmrennet i Kranjska Gora

Kristoffersen nummer to da Hirscher vant

Henrik Kristoffersen måtte bare applaudere suverene Marcel Hirscher etter slalåmrennet i Kranjska Gora. Den umulige østerrikeren sikret seg to nye glasskuler.

FORNØYD: Marcel Hirscher var i godt humør etter at han vant verdenscupen for sjuende gang. Foto: Borut Zivulovic / Reuters / NTB Scanpix
FORNØYD: Marcel Hirscher var i godt humør etter at han vant verdenscupen for sjuende gang. Foto: Borut Zivulovic / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristoffersen kjørte nær sagt som vanlig inn til en sterk andreplass i Slovenia søndag. Som i storslalåmrennet lørdag var han sjanseløs mot Hirscher. Østerrikeren ledet etter første omgang og vant med over sekundet på sin norske erkerival.

Dermed sikret han seg seieren i årets slalåmcup og har også vunnet verdenscupen sammenlagt for sjuende gang i karrieren. Kristoffersen kunne på sin side juble for sesongens 14.-pallplass og så slett ikke så misfornøyd ut etterpå.

- Dette er så surrealistisk at det ikke er til å tro. Med alle de problemene jeg hadde før sesongstart og den brukne ankelen, klarer jeg ikke finne ord for dette, sa Hirscher etter seieren.

Slalåmcupen vant han for femte gang.

Zenhäusern overrasket igjen

Kristoffersen var også nummer to etter første omgang, 82 hundredeler bak Hirscher. Svenske André Myhrer, som ble olympisk mester i slalåm da både Hirscher og Kristoffersen kjørte ut i Sør-Korea, var tredjemann.

Mens både Kristoffersen og Hirscher mestret presset i finaleomgangen, fikk Myhrer det tøft og tapte tid. Det åpnet for pallplass til en annen av medaljevinnerne fra OL i Pyeongchang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer