<strong>VERDENSMESTER:</strong> Henrik Kristoffersen jubler over VM-gull i storslalåm for menn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VERDENSMESTER: Henrik Kristoffersen jubler over VM-gull i storslalåm for menn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Kristoffersen irritert på egen kjøring

Kristoffersen om egen kjøring etter VM-gullet: - Det er altfor dårlig

Henrik Kristoffersen er en perfeksjonist. Det kom tydelig fram etter at han hadde sikret seg VM-gullet i storslalåm i Åre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRE/OSLO: Henrik Kristoffersen er en perfeksjonist. Han gjør alt kan for å bli så god som overhode mulig.

Et godt bilde av det fikk vi 20 sekunder etter at Kristoffersen hadde fått dagens gullmedalje og var ferdig med de obligatoriske seiersbildene. På vei ut av målområdet fikk Kristoffersen se sin egen andreomgang på storskjerm. Der ble han stående for å analysere, selv om mediamann Espen Graff var veldig gira på å dytte ham videre.

Så dedikert er han.

- Skikkelig irritert

Kristoffersen noterte seg at at han i øverste del av andre omgangs-løypa hadde bommet i særlig en sving. Til tross for gullet var Kristoffersen likevel svært irritert over tiden han la igjen på toppen.

- Jeg er skikkelig irritert at jeg i femteporten over hengkanten er altfor dårlig på trøkket. Det er altfor dårlig. Jeg tapte ikke altfor mye, siden jeg kom ganske høyt ut likevel. Men det irriterer meg, sier Kristoffersen.

- Hva sier det om deg at det er dette du er mest opptatt av etter et VM-gull?

- Alt kan alltid bli bedre. Kjetil André Aamodt ristet vel på hodet hver gang han kom i mål uansett. Det har jeg lest i boka hans. Det handler om en vinnerkultur hvor man alltid skal forbedre seg, alltid bli bedre, sier Kristoffersen.

Det skulle bli en voldsom duell mot franske Alexis Pinturault og østerrikske Marcel Hirscher. Mellom de tre skilte det bare 18 hundredeler etter den første omgangen i Åre.

Nedover i traséen i den andre omgangen hadde likevel ikke Pinturault eller Hirscher sjans til å henge med på 24-åringens fantastiske tempo.

- Han imponerer særlig der det går fortest. Han tar rotta på gigantene og tar sitt første VM-gull. Det er helt, helt rått, sa Kjetil André Aamodt hos NRK.

Fjerdeplass-forbannelsen brutt

Dermed kunne Kristoffersen endelig juble for en VM-medalje. De tre siste rennene han har kjørt i VM har han tre fjerdeplasser og har bare hatt to, fem og elleve hundredeler opp til pallen.

Etter målgang var det tydelig en lettelse for Kristoffersen at det endelig hadde løsnet i et verdensmesterskap.

- Det er stort. Når du har tre fjerdeplasser på rad i VM, med få hundredeler hver gang, du har ikke vunnet et renn på over ett år og ikke storslalåm siden Meribel i 2015 og du har jobbet så hardt i alle år du har holdt på og mot mye odds så lykkes det endelig, sier Kristoffersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer