Kristoffersen om Hirscher: - Håpet å få en sjanse til

Henrik Kristoffersen tror ikke det blir enkelt å vinne verdenscupen i alpint, men erkjenner at vinnermuligheten blir større etter at Marcel Hirscher la opp.

SLUTT PÅ DUELLEN: Her er Henrik Kristoffersen på pallen med Marcel Hirscher og Thomas Fanara. Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / NTB Scanpix
SLUTT PÅ DUELLEN: Her er Henrik Kristoffersen på pallen med Marcel Hirscher og Thomas Fanara. Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld kom nyheten om at Hirscher legger skiene i boden. Østerrikeren kan se tilbake på åtte sammenlagttitler og 66 enkeltseirer i verdenscupen, samt to OL-gull og sju VM-gull.

Henrik Kristoffersen har kjempet en innbitt kamp mot Hirscher de siste årene, men klarte sjelden å tukte østerrikeren.

- Nå som han har lagt opp, kan jeg kanskje si at jeg hadde håpet på å få en til sjanse til å kjempe mot ham. Samtidig har jeg hatt mange mulighet og ikke klart det. Og etter å ha tilbrakt mye tid med ham, forstår jeg beslutningen, sier Kristoffersen til NTB.

Større vinnersjanse?

Alpinisten fra Rælingen har måtte ta til takke med 2.- eller 3.-plass totalt de fire siste verdenscupsesongene.

Flere tar til orde for at Kristoffersen nå kan ta steget opp på toppen av pallen, men hovedpersonen er litt mer tilbakeholden

- Det er nok av gode alpinister rundt forbi, og det kommer garantert nye. Oddsen blir kanskje lavere sånn sett for at jeg skal vinne, men det betyr ikke at det blir lettere. Mange renn skal kjøres, og jeg må fortsatt konsentrere meg om meg selv og det jeg kan gjøre noe med, uttaler 25-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer