Henrik Kristoffersen om raseriutbruddene

Kristoffersen om raseriutbruddene:
– Dette er livet mitt

Henrik Kristoffersen forstår at enkelte reagerer på raserianfallene når han ikke har vunnet, men ber om forståelse for at han er et følelsesmenneske.

BER OM FORSTÅELSE: - Dette er livet mitt. Da blir det mye følelser, sier Henrik Kristoffersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BER OM FORSTÅELSE: - Dette er livet mitt. Da blir det mye følelser, sier Henrik Kristoffersen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Dette er livet mitt. I tillegg til familie og kjæreste så er det dette alt dreier seg om. Og da blir det mye følelser. Det er følelser når det går bra, og det er følelser når det ikke går så bra. Det er menneskelig, sier 23-åringen til NTB om alle følelsene som er i sving, på godt og vondt.

Kristoffersen mener det blir falskt dersom han skal klappe og smile når han ikke er fornøyd med egen prestasjon.

- Selvfølgelig kan man bruke «hue» og være litt mer rolig enn det jeg har vært til tider, det skjønner jeg. Jeg blir eldre og lærer mer, jeg også. Men det skjer i kampens hete, og det tror jeg de fleste forstår. Det er også i kampens hete man vinner eller gjør det bra. De fleste har utbrudd, men forskjellen er at jeg har TV-kamera som fanger opp alt, sier han videre.

Deilig følelse

Søndag hadde han ingen grunn til å rase. Da kjørte Kristoffersen inn til sin første verdenscupseier på et år. Ned bakken i Kitzbühel var han 97/100 sekund foran sin argeste konkurrent, Marcel Hirscher. Også da fikk følelsene utløp, men da var det ren glede.

- Jeg prøvde å ta det litt med ro i målområdet. Men jeg er sliten, og det er mye som kommer ut på én gang. Det er ikke noe som er planlagt, det er bare rullegardinen som går ned. Den går ned før start og går ikke opp før kanskje ett minutt etter at jeg har kommet i mål.

- Men i dag var en veldig god følelse, sa han etter å ha vunnet slalåmrennet i Kitzbühel.

- Kanskje på grensen

Gode følelser var det ikke i Kroatia i starten av måneden.

I Zagreb fanget TV-kameraene opp nordmannen som tydelig var misfornøyd da han til slutt ble nummer tre. Kristoffersen slo stavene rundt seg samtidig som det kom noen gloser som ikke egner seg på trykk. Flere har reagert på nordmannens oppførsel.

- Jeg skjønner at det kanskje kan bli litt mye til tider. I Zagreb var det kanskje på grensen, men jeg var ikke sur for at jeg ble nummer tre, eller slått av Hirscher, sier Kristoffersen og forteller:

- Jeg ble sur fordi jeg gjorde en feil på flata som gjorde at jeg ga fra meg muligheten til å vinne det rennet. Det er det jeg blir sur på, og spesielt når jeg vet at jeg var så nær. Den feilen kostet meg sannsynligvis seieren, og da ble det litt sånn at det rant over i kampens hete. Men det var ikke noe langvarig.

At folk reagerer forstår han, men han tenker svært lite på det.

- Jeg har sagt at alle skal få lov til å ha sin egen mening, og jeg har full respekt for alles mening. Men da må jeg få lov til å ha min også.

Tirsdag kommer nye følelser i sving. Da er det slalåm i Schladming.

(NTB)