Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen slått av Hirscher

Kristoffersen på andreplass i Åre

Marcel Hirscher vant verdenscupavslutningen i storslalåm i Åre lørdag. Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra tredje- til andreplass i finaleomgangen.

ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp i finaleomgangen, men måtte likevel se seg slått av Marcel Hirscher i verdenscupavslutningen i storslalåm. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp i finaleomgangen, men måtte likevel se seg slått av Marcel Hirscher i verdenscupavslutningen i storslalåm. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hirscher ledet klart etter 1.-omgangen. Han har dominert fullstendig gjennom hele sesongen. Østerrikeren satte punktum med stil i Sverige og tok sin 13. seier denne sesongen. Kun Ingemar Stenmark i (1978–79) og Østerrikes Hermann Maier (2000–01) har klart det samme.

Kristoffersen lå på tredjeplass etter den første omgangen. Til slutt var han 23/100 bak Hirscher. Det ga nordmannen den sjette andreplassen i øvelsen denne vinteren.

- For en storslalåmsesong for Hirscher. Jeg skal være «happy» med å bli nummer to, men jeg synes selv jeg har hatt en sykt god sesong i storslalåm, egentlig, sier Kristoffersen ti NRK etter løpet.

Lørdag ble Victor Muffat-Jeandet (Frankrike) nummer tre, 26/100 bak vinneren.

- Tatt store skritt

- Jeg har tatt store skritt i storslalåm, og jeg begynner å nærme meg Hirscher, men det er ikke lett når han kjører som han gjør, sier Kristoffersen.

Han fikk se sin store konkurrent få utdelt storslalåmkula i målområdet.

Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på 12.-plassen. Han kom ikke opp på sitt beste i finaleomgangen og falt nedover på resultatlisten.

Kjetil Jansrud kjørte ut i førsteomgangen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!