Parallellstorslalåm

Kristoffersen på pallen i øvelsen han ikke ville ha

Var skeptisk til parallellstorslalåm da det først ble innført. Mandag tok han andreplassen øvelsen i Alta Badia - og tok over ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte inn til en andreplass i Alta Badia mandag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte inn til en andreplass i Alta Badia mandag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble en norsk-svensk duell i verdenscuprennet i parallellstorslalåm mandag. Henrik Kristoffersen møtte Matts Olsson i finalen, der svensken trakk det lengste strået - med tre ørsmå hundredeler.

23-åringen fra Rælingen har tidligere vært kritisk til øvelsen, men det var den som i dag ga ham ledertrøyen som viser at han leder verdenscupen sammenlagt.

- Jeg vil ikke ha det, det er kanskje to utøvere i verdenscupen som vil ha parallellslalåm, sa Kristoffersen til da øvelsen ble innført i 2015.

Det holdt han fast ved etter andreplassen.

- Det er ikke riktig at det skal telle like mye som et vanlig renn. Det sier jeg selv om jeg tjener på det i dag. Det er altfor mange tilfeldigheter, sier Kristoffersen til NRK.

Nå viser det seg at den kan ha gitt ham viktige poeng i verdenscupen sammenlagt. Spesielt siden Marcel Hirscher havnet på tredjeplass.

Norske dueller

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer fire, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på femteplass.

Henrik Kristoffersen var først ut i sekstendelsfinalene, der han tapte første duell mot Alexander Schmid. Men det dreide seg bare om en drøy tidel, og Kristoffersen hentet det i den andre duellen og tok seg til åttedelsfinale.

Kjetil Jansrud knuste Manfred Möelgg i sin duell i sekstendelsfinalen. Kilde tok seg også enkelt videre.

Nestvold-Haugen, derimot, så ut til å få det tyngre etter å ha havnet bakpå i første duell. Men Haugen var heldig da Mauro Caviezel mistet kontrollen og var nedi snøen rett før mål.

Jansrud slått ut

I åttedelsfinalen fikk Jansrud tøff konkurranse i teknikk-spesialist Marcel Hirscher - og da hjalp det heller ikke at Jansrud kjørte ut rett før mål.

Ifølge NRK haltet Jansrud bort fra målområdet, men la vekt på at skaden føltes muskulær og at det trolig ikke var noe dramatisk.

Både Kristoffersen og Kilde tok seg greit videre. Nestvold-Haugen røk i duellen med Kristoffersen.

Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen møttes i semifinalen. Der gikk Kristoffersen altså seirende ut, med noen få hundredeler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer