Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen på sjette før finaleomgangen

- Gikk litt tregt på toppen. 

NUMMER SEKS: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix
NUMMER SEKS: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Henrik Kristoffersen er på skuddhold til medalje i VM-slalåmen i St. Moritz. Nordmannen ligger på sjetteplass, 65 hundredeler bak ledende Marcel Hirscher. 

– Det er ikke så veldig mye å si. Det gikk litt tregt på toppen, sier Kristoffersen til NTB om sin førsteomgang. Han er nummer seks når de antatt beste har kjørt.

– Men jeg har vært mer bak før (og likevel hatt suksess), så vi får se i finaleomgangen, legger han til.

Den østerrikske stjernen Marcel Hirscher leder før 2. omgang, mens landsmennene Marco Schwarz og Michael Matt følger på annen- og tredjeplass. Duoen er henholdsvis 43 og 48 hundredeler bak. Henrik Kristoffersen har 17 hundredeler opp til bronseplass.

Kristoffersen har også briten Dave Ryding og svensken Mattias Hargin foran seg på listen før finaleomgangen i Sveits. Leif Kristian Haugen er ikke med helt i toppen. Han er 1,24 sekunder bak lederen. Haugen er foreløpig nummer 19 etter 33 startende.

– To litt skuffende norske prestasjoner, i alle fall ut fra det vi hadde lov til å håpe på før rennet. Men det er fryktelig jevnt fra Kristoffersen og oppover, konstaterte Andreas Toft og Marius Arnesen i NRKs kommentatorboks etter at Kristoffersen og Haugen hadde kjørt.

– Det var ikke noe optimalt løp, men det blir et rotterace. Jeg prøvde å angripe, men ble litt for utålmodig underveis. Likevel kan mye snu. Det er bare seks tideler opp til pallplass, sier Haugen til NTB. Han tok bronse i VM-storslalåmen nylig.

Jonathan Nordbotten kjørte en oppløftende omgang. Han er 12 hundredeler foran lagkamerat Haugen. Det holder til en foreløpig delt 15.-plass når 33 utøvere har vært utfor.

– Det er fine forhold, man må gi gass her. Jeg tror jeg ble litt for forsiktig i mellompartiet. Det er nye muligheter i finaleomgangen, sier han til NTB.

Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut i første omgang.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling