Sponsorstriden Kristoffersen mot skiforbundet

Kristoffersen-saken: Hevder skiforbundet opptrer ulovlig, diskriminerer og forskjellsbehandler

Gikk hardt ut mot forbundet.

KRITISERTE: Advokat Odd Stemsrud gikk langt i sin kritikk av skiforbundet i sin prosedyre under rettssaken mellom alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITISERTE: Advokat Odd Stemsrud gikk langt i sin kritikk av skiforbundet i sin prosedyre under rettssaken mellom alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Advokat Odd Stemsrud som representerer Henrik Kristoffersen i rettstvisten mot Norges Skiforbund kritiserte motparten for å opptre uten prinsipper, men heller drevet av vilkårlighet.

- Det eksisterer en ulovlig forskjellsbehandling i skiforbundet, påsto Stemsrud.

Han gikk også langt i å antyde at forbundet opptrer diskriminerende.

Han presiserte i sin prosedyre under andre dag i rettssaken at Henrik Kristoffersen har et forbehold overfor forbundet at han står fritt i egne sponsorforhold.

- Skiforbundet misbruker sin dominerende stilling på flere områder, konstaterte Stemsrud.

Tvisten står om Henrik Kristoffersen kan inngå en sponsoravtale med energidrikkgiganten Red Bull med forutsetning om at firmaets logo skal stå på fremsiden av hjelmen til alpinisten. Dette er en alpinists beste salgsvare. Men denne plassen er allerede betalt for av alpintlandslagets hovedsponsor Telenor.

Ulovlig forskjellsbehanding

Stemsrud anførte at det ikke er tillatt med en forskjellsbehandling mellom utøvere innenfor samme gren og henviste til at Aksel Lund Svindal kjører med Red Bull-logoen på sin hjelm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer