Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen satset alt og ble belønnet med karrierebeste i Kitzbühel

- For en utøver, dette er rått.

 PÅ PALLEN:  Henrik Kristoffersen klatret i kveld opp på verdenscuppallen for tredje gang i sin karriere.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen klatret i kveld opp på verdenscuppallen for tredje gang i sin karriere.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL (Dagbladet): Henrik Kristoffersen har vært den store positive overraskelsen på den norske alpinfronten denne sesongen.

19-åringen hadde før dagens renn i Kitzbühel notert seg for to pallplasseringer, og lå på sjetteplass i slalåm-cupen, og i snødrevet i de østerrikske alpene leverte han nok en gang.

Bommet Etter en liten feil i nedre halvdel av løypa i den første omgangen, kjørte Kristoffersen inn til en 9.-plass, men som han selv sa til Dagbladet i pausen:

- Her går det an å kjøre seg opp.

Og som sagt, som gjort:

Kristoffersen kastet seg ut i full fart fra start.  Han gutset alt, og var 1.27 foran ved første mellompassering. I midtpartiet var Kristoffersen helt rå, og parkerte konkurrentene.

- For en utøver, dette er rått, skrek NRK-kommentator Marius Arnesen på lufta.

 En liten feil i bunnen ødela litt, men Kristoffersen tok ledelsen i mål med åtte mann igjen på toppen.

- Til og med de vanskeligste partiene ser enkle ut når Henrik kjører, sa Arnesen på NRK.

Store navn som Ivica Kostelic og Alexis Pinturault ble satt i skyggen av nordmannen.

Da de to kanonene Marcel Hirscher og Felix Neureuther sto igjen på toppen, ledet nordmannen fortsatt.  Begge hadde halvannet sekund til gode på nordmannen, så et mirakel måtte til.

Det kom ikke. Neureuther ble for sterk, og tok over førsteplassen.

- Full gass
Slalåm-spesialisten Marcel Hirscher fra Østerrike, som også er en av Aksel Lund Svindals argeste konkurrenter i verdenscupen sammenlagt, ledet etter den første omgangen med 38 hundredeler på tyskeren.

Men Hirscher hektet. Dermed vant Neureuther, og Kristoffersen ble nummer to.

Karrierebeste. En vanvittig prestasjon i snøføyka.

- Jeg visste at jeg måtte bare gi full gass hele veien, og det greide jeg. Jeg er altfor langt bak i den første omgangen til å vinne i dag. Jeg må bli bedre på ski. Det er ok, sier Kristoffersen til NRK.

Hele Norges coronakart