Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen sikret norsk tredjeplass

Marcel Hirscher vant suverent.

 TREDJEPLASS:  Henrik Kristoffersen kjørte seg opp en plass i 2.omgang, og sikret med det en norsk pallplass i Sveits. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix.
TREDJEPLASS: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp en plass i 2.omgang, og sikret med det en norsk pallplass i Sveits. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix. Vis mer

Henrik Kristoffersen lå på fjerdeplass etter første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i Adelboden lørdag. Han endte på tredjeplass til slutt.

Østerrikeren Marcel Hirscher hadde en suveren ledelse etter første omgang og kjørte feilfritt også i annenomgangen. Dermed sikret han seg en utklassingsseier. Østerrikeren økte også ledelsen sin i den totale verdenscupen og var 1,13 sekund foran Alexis Pinturault i mål.

- Jeg kjørte veldig bra på toppen og i bunnen i begge omgangene. Det var ikke fullt så bra i mellompartiet, men jeg er godt fornøyd med enkeltpartier i begge omgangene, så det er vanskelig å si hvilken av omgangene som var best. Det var vel to jevne omganger, sa Henrik Kristoffersen til NTB.

- Dette gjorde veldig godt for selvtilliten. Nå fikk jeg vist at jeg er i stand til å henge godt med blant de beste. Pallplassen smakte godt, og den er det deilig å ta med seg til slalåmrennet søndag, sa han.

Henrik Kristoffersen kriget seg gjennom finaleomgangen, og selv om han tapte hele veien, fikk han til en brukbar avslutning. Romerikingen hadde krefter helt til mål og tok tredjeplassen 1,64 sekund bak Hirscher.

Det var den andre tredjeplassen hans i verdenscupen i storslalåm noensinne.

Leif Kristian Haugen endte på åttendeplass etter å ha kjørt brukbart i begge omgangene, men uten å ha helt klaff.

- Jeg må være fornøyd med dette, for jeg følte ikke at dette var min dag. At jeg tar en så vidt bra plassering uten å ha dagen, er jeg fornøyd med.

- Vi får jo også Henrik inn på tredjeplassen. Det viser at vi er med, slo Haugen fast overfor NTB.

Kjetil Jansrud var ikke heldig og kjørte ut halvveis ned i traseen i finaleomgangen. Han kom først på innerski og mistet litt konsentrasjon. I forsøket på å ta seg inn igjen, kom han i ubalanse og bommet på en port. Dermed tapte han 100 nye poeng til Hirscher i den totale verdenscupen.

Søndag er det slalåm som står på programmet i Adelboden med nye muligheter for Henrik Kristoffersen.

(NTB)
Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.