Kristoffersen sjanseløs i sitt første renn etter søksmålet

Henrik Kristoffersen tapte for mye nederst i første omgang. Derfor var han sjanseløs mot de beste i storslalåmrennet i Val d'Isere. Han tok 8.-plassen.

NR. 8: Henrik Kristoffersens 1. omgang ødela mulighetene for en pallplassering.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NR. 8: Henrik Kristoffersens 1. omgang ødela mulighetene for en pallplassering. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Det var akkurat samme plassering han fikk i verdenscuppremieren på isbreen ved Sölden for nesten halvannen måned siden. Da var saken han har anlagt mot Norges Skiforbund under oppseiling, og innsatsen han bar preg av det.

Fortsatt er ikke denne saken avklart, men nå virker det som om Kristoffersen har et mer avslappet forhold til det.

- Det jeg presterte her nå var bedre enn i Sölden. Teknisk sett var førsteomgangen bra. Det var det ikke så mye å trekke på det området. Jeg kjørte godt og jevnt med Hirscher helt til mot slutten, men da tapte jeg veldig mye. Jeg ble nok litt for rundt og omstendelig i kjøringen min, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter rennet søndag.

Han la til at han ga alt i finaleomgangen, men det ville seg ikke helt for ham. I mål var han 2,36 sekunder bak teten. Brorparten av dette tapte han nederst i førsteomgangen.

Populær seier

Etter at østerrikeren Marcel Hirscher hadde ledet etter den første omgangen, gikk seieren til Mathieu Faivre. Franskmannen lå ett hundredel bak østerrikeren etter den første omgangen, men var 49 hundredeler foran ham i mål.

Det ble fransk også på tredjeplass. Alexis Pinturault kjørte inn til den siste pallplasseringen. Han var 1,11 bak lagkamerat Faivre. Franskmennene jublet, mens innsatsen sett med norske øyne var heller litt i underkant av forventningene.

- Dette kostet litt. Jeg ga alt og kjenner det. Jeg har vært litt småforkjølet og kjente at syra var der mot slutten. Ved den siste mellomtiden var jeg sykt sliten, sa Henrik Kristoffersen som ikke la skjul på at det var godt å kjøre renn igjen. Han stilte i Sölden, men sto over slalåmåpningen i Levi for tre uker siden.

Flott norsk helg

Selv om det ikke gikk seg til for de norske i søndagens storslalåmrenn, har verdenscuphelgen i Val d'Isere vært over all forventning for de norske løperne. Kjetil Jansrud vant både utfor og super G-rennet. Aksel Lund Svindal tok en annen- og en tredjeplass i de første rennene han kjørte etter skrekkfallet og skaden fra Kitzbühel.

- Jeg kommer til å bli liggende her å trene den kommende uken, for neste helg er det nye verdenscuprenn her. Til de rennene gjelder det å dra med det positive fra denne helgen, sa Kristoffersen til NTB søndag.

Leif Kristian Haugen kjørte inn til 17.-plassen, mens Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 19. De var de to eneste av nordmennene som var kvalifiserte til å kjøre finaleomgangen sammen med Henrik Kristoffersen. Kjetil Jansrud kjørte ut i første omgang i sesongens andre verdenscuprenn i storslalåm. (©NTB)