Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen skrek «Hvem er kongen?». Det får Northug til å reagere

Petter Northug fulgte spent med da Henrik Kristoffersen vant i løvens hule, men følte kommentaren fra landsmannen var et stikk. 

TOK AV: Henrik Kristoffersen etter han sikret verdenscupseieren i går. Foto: NTB Scanpix
TOK AV: Henrik Kristoffersen etter han sikret verdenscupseieren i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Hvem er kongen? Hææ? Come on. Kyss meg bak, a.

Proppfull av adrenalin og i ren eufori skrek Henrik Kristoffersen for full hals etter han vant gårsdagens slalåmrenn i Schladming.

Det var en tydelig lettet 22-åring som slo grusomt tilbake etter at han kjørte ut i Kitzbühel i forrige renn. Kristoffersen holdt ikke tilbake på følelsene i det som ble noen deilige TV-bilder.

Hvem er kongen?

De tre første ordene (bare legg på trønderdialekt) ble gjort kjent, patentert og etter hvert udødeliggjort av Petter Northug etter at han banket Marcus Hellner i en stafettspurt tilbake i 2008.

Men i går, etter å ha slått sin argeste rival igjen, kastet også Henrik Kristoffersen seg på sitatet.

- Seieren i går betydde litt ekstra siden han kjørte ut idet forrige rennet. Han tok det litt tyngre enn han har gitt uttrykk for, forklarer pappa Lars Kristoffersen til Dagbladet.

BEST IGJEN:  Henrik Kristoffersen feirer seieren sammen med Marcel Hirscher (t.v.) og russiske Alexander Khoroshilov. Foto: NTB Scanpix
BEST IGJEN:  Henrik Kristoffersen feirer seieren sammen med Marcel Hirscher (t.v.) og russiske Alexander Khoroshilov. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men hva syns egentlig Petter Northug om at den unge superstjerna låner sitatene hans?

Det har Northug svart på til sin egen side TVsporten i dag:

- Det er artig å se at mine sitater sprer seg over litt mindre idretter som alpint. Det var imponerende å se Henrik i går. Jeg følte spent med på andreomgangen. Han er i utrolig god form om dagen. Får han Red Bull på hjelmen også nå så blir han uslåelig, sier Northug med det sedvanlige lure smilet og glimt i øyet.

- Var det et stikk?

- Ja, jeg tror det. Jeg tror han hinter til at jeg må skjerpe meg og løfte meg opp til hans nivå. jeg ser at han fyrer opp til dans. Jeg skal prøve å svare på de gemyttene i ukene som kommer.

Kristoffersen retrett

Sesongen har vært som natt og dag for de to norske stjernene, som ikke er redd for å si hva de mener - og bryr seg mindre om de tråkket på et forbund eller to for å få det de vil ha.

Henrik Kristoffersen sto over sesongens første renn, men har herjet siden han vant i Val d`Isere i desember.

Petter Northug på sin side var i kjempeform i sesongoppkjøringen, men gikk på en treningsmell og nå handler alt om å redde sesongen under ski-VM. Han ble også vraket til verdenscupen i Falun denne helga.

PRØVER Å REDDE SESONGEN: Petter Northug gikk Norgescup forrige helg. Sesongens store mål blir å være i form til VM i Lahti.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PRØVER Å REDDE SESONGEN: Petter Northug gikk Norgescup forrige helg. Sesongens store mål blir å være i form til VM i Lahti.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Men selv om Kristoffersen har hatt en bedre sesong, vil han ikke leke Game of Thrones og ta over tronen.

Kort tid etter at Northug la ut videoen på Facebook, tikket det nemlig inn et svar fra Henrik Kristoffersen:

- Slapp av Petter, du er fortsatt kongen.

Pappa Lars Kristoffersen flirer når Dagbladet ringer ham onsdag kveld:

- Det er morsomt å se at de tuller litt med hverandre. Sånn må det være. Det er ikke sikker alle forstår at det bare er tull.

Pappa Kristoffersen forteller at sønnen ikke hadde Northug i tankene da han skrek ut i målområdet:

- Det er ikke noe stikk i det hele tatt. Jeg tror ikke Henrik selv tenkte over hva han sa i øyeblikket. Som Petter selv også sier, det er viktig å være seg selv. Sånne ting skjer bare. Du blir gjennomskuet med en gang hvis det ikke er på ekte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media