I TETKAMPEN: Henrik Kristoffersen holdt på å kjøre ut, men hentet seg mesterlig inn og er med i seierskampen før finaleomgangen. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
I TETKAMPEN: Henrik Kristoffersen holdt på å kjøre ut, men hentet seg mesterlig inn og er med i seierskampen før finaleomgangen. Foto: REUTERS/Ruben SprichVis mer

Kristoffersen slapp med skrekken i ekstremvær: - Satt med hjertet i halsen

På 3. plass etter 1. omgang.

(Dagbladet): Gårsdagens storslalåmrenn i Adelboden ble avlyst på grunn av regn. I dag var regnet byttet ut med intenst snøvær.

Det ble diskutert om det snødde for mye og at sikten ville være for dårlig for slalåmkjørerne, men 1. omgangen i dag ble gjennomført uten store problemer.

Men det holdt likevel på å gå galt for Norges og verdens beste slalåmkjører.

Henrik Kristoffersen ledet på toppen, men holdt på å kjøre ut like etter første passeringspunkt og tapte omtrent et halvsekund på feilen.

Teknikeren hentet seg imidlertid glimrende inn igjen og kjørte raskest også i det siste partiet. Dermed er han nr. 3 etter 1. omgang, bare 33 hundredeler bak ledende Aleksandr Khorosjilov.

- Vi satt med hjertet i halsen da Henrik holdt på å kjøre ut, men han hentet seg heldigvis mesterlig inn, sier NRKs alpinekspert Bjarne Solbakken.

At Kristoffersen ikke starter helt sist i finaleomgangen, er neppe en ulempe under de krevende forholdene. Marcel Hirscher innehar 2. plassen, 24 hundredeler bak Khorosjilov. Ledertrioen var i en egen klasse i 1. omgang.

Sebastian Foss Solevåg kjørte godt og ligger på 7. plass før finaleomgangen, 1,10 bak Khorosjilov. Opp til 4. plassen er det kun 29 hundredeler.

Finaleomgangen starter kl. 13.30.