Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen slapp med skrekken i ekstremvær: - Satt med hjertet i halsen

På 3. plass etter 1. omgang.

I TETKAMPEN: Henrik Kristoffersen holdt på å kjøre ut, men hentet seg mesterlig inn og er med i seierskampen før finaleomgangen. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
I TETKAMPEN: Henrik Kristoffersen holdt på å kjøre ut, men hentet seg mesterlig inn og er med i seierskampen før finaleomgangen. Foto: REUTERS/Ruben Sprich Vis mer

(Dagbladet): Gårsdagens storslalåmrenn i Adelboden ble avlyst på grunn av regn. I dag var regnet byttet ut med intenst snøvær.

Det ble diskutert om det snødde for mye og at sikten ville være for dårlig for slalåmkjørerne, men 1. omgangen i dag ble gjennomført uten store problemer.

Men det holdt likevel på å gå galt for Norges og verdens beste slalåmkjører.

Henrik Kristoffersen ledet på toppen, men holdt på å kjøre ut like etter første passeringspunkt og tapte omtrent et halvsekund på feilen.

Teknikeren hentet seg imidlertid glimrende inn igjen og kjørte raskest også i det siste partiet. Dermed er han nr. 3 etter 1. omgang, bare 33 hundredeler bak ledende Aleksandr Khorosjilov.

- Vi satt med hjertet i halsen da Henrik holdt på å kjøre ut, men han hentet seg heldigvis mesterlig inn, sier NRKs alpinekspert Bjarne Solbakken.

At Kristoffersen ikke starter helt sist i finaleomgangen, er neppe en ulempe under de krevende forholdene. Marcel Hirscher innehar 2. plassen, 24 hundredeler bak Khorosjilov. Ledertrioen var i en egen klasse i 1. omgang.

Sebastian Foss Solevåg kjørte godt og ligger på 7. plass før finaleomgangen, 1,10 bak Khorosjilov. Opp til 4. plassen er det kun 29 hundredeler.

Finaleomgangen starter kl. 13.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media