<strong>SLÅTT UT:</strong> Henrik Kristoffersen røyk tidlig ut av parallellslalåmen i Stockholm. Lagkamerat Sebastian Foss Solevåg fra Ålesund ble for sterk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SLÅTT UT: Henrik Kristoffersen røyk tidlig ut av parallellslalåmen i Stockholm. Lagkamerat Sebastian Foss Solevåg fra Ålesund ble for sterk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Tidlig exit for Kristoffersen

Kristoffersen slått av lagkameraten

Henrik Kristoffersen fortsetter å slite i parallellslalåm. I Stockholm ble han umiddelbart satt på plass av landslagskollega Sebastian Foss Solevåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rælingen-alpinisten trøbler tungt med å løse koden for å lykkes i byrenn. I tirsdagens helnorske duell med Solevåg kom han til kort med totalt 34/100 sekund. I første omgang ble han slått med 41 hundredeler.

Den nybakte verdensmesteren i storslalåm har fortsatt til gode å ta seg videre fra første runde i parallellslalåm i verdenscupen.

Tidligere på dagen ble det kjent at Kristoffersen ikke skal trene med landslaget resten av sesongen. Han skal i stedet trene for seg selv. Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med 24-åringen.

Slått ut av Shiffrin

Solevåg var eneste norske deltaker i kvartfinalen. Han lå bare 4 hundredeler bak Marco Schwarz etter første del, men i den andre gjennomkjøringen kom han litt bakpå. I mål måtte han se seg slått av østerrikeren med 15/100 sekund.

Som ventet fikk Ragnhild Mowinckel det for tøft da motstanderen var selveste Mikaela Shiffrin. Den amerikanske slalåmdronningen slo Molde-jenta med 33/100 sekund i første del av åttedelsfinalen.

I motsetning til Shiffrin valgte Mowinckel ikke å bokse seg forbi portene. Det var ikke taktisk smart, og det gikk ikke bedre i annen omgang. Da falt hun like før mål.

Kristin Lysdahl ble slått ut av hjemmehåpet Frida Hansdotter med 87/100 sekund.

Sikret slalåmkula

Marcel Hirscher tok seg enkelt videre fra første hinder da han slo Victor Muffat-Jeandet med 94 hundredeler. Siden han med det ville bli dårligst nummer åtte i tirsdagens renn, sikret Østerrike-stjernen seg sammenlagtseieren i slalåmcupen for sjette gang i karrieren.

I kvartfinalen ble det stopp for Hirscher. Der ble høyreiste Ramon Zenhäusern for sterk med et drøyt halvsekund. Sveitseren gikk hele veien til finalen, og akkurat som i fjor slo han André Myhrer. Sverige venter fortsatt på sin første hjemmeseier i det årlige byrennet.

På kvinnesiden vant Shiffrin finaleduellen med tyske Christina Geiger. Dermed gjorde hun som Hirscher og vant slalåmcupen for sjette gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer