IKKE NM-GULL: Henrik Kristoffersen vant nylig glasskula etter å ha vunnet slalåmcupen sammenlagt, men under NM gikk han ikke til topps.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
IKKE NM-GULL: Henrik Kristoffersen vant nylig glasskula etter å ha vunnet slalåmcupen sammenlagt, men under NM gikk han ikke til topps. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Kristoffersen slått av stor overraskelse i alpint-NM: - Utrolig kult

Bjørn Brudevoll fra Hemsedal slo verdenscupstjernene.

Bjørn Brudevoll fra Hemsedal overrasket og slo verdenscupstjernene Sebastian Foss Solevåg og Henrik Kristoffersen ned i støvlene i slalåm under NM i alpint søndag.

Brudevoll var nest best i begge omgangene, og det holdt til seier med totaltiden 1.34,14. Han var 0,34 sekunder foran Solevåg på 2.-plass og 0,43 sekunder foran Kristoffersen på bronseplass.

- Jeg er opprinnelig fra Oslo, men kjører for Hemsedal. Faren min flyttet dit for to år siden. Det er der jeg har trent mest i livet. Jeg går siste året på NTG i Geilo, sa NM-bomben etter den sterke seieren på Oppdal.

- Helt konge og veldig overraskende. Utrolig kult. Det gikk bra i 1. omgang, og jeg klarte å gi bånn gass i 2. omgang også. Skader har ødelagt mye for Brudevoll de siste sesongene.

- Målet er å kjøre europacup neste år og etablere meg der. Det var målet også i år, men jeg ble skadd igjen. Egentlig er dette tredje året på rad at jeg har vært skadd

- Det var ikke smågutter du slo i dag?

- Nei, det er kult å kjøre mot forbildene mine. Vi er heldige som får konkurrere med de beste i verden.

Kristoffersen, som var overlegen i verdenscupen i slalåm, kjørte to hundredeler raskere enn NM-vinneren i 2. omgang, men hans 1. omgang var ikke god nok til NM-gull.

- Det var utrolig kult at Bjørn fikk til kjøringen sin så bra. Han er et kjempetalent, sa Kristoffersen, som selv var middels fornøyd med kjøringen i NM.

- Jeg får ikke kjørt for fullt, men bronse er greit, sa Kristoffersen.

Morten Engvoll, Bjørnar Neteland og Fabian Wilkens Solheim ble nummer fire, fem og seks.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.