Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen slått av stor overraskelse i alpint-NM: - Utrolig kult

Bjørn Brudevoll fra Hemsedal slo verdenscupstjernene.

IKKE NM-GULL: Henrik Kristoffersen vant nylig glasskula etter å ha vunnet slalåmcupen sammenlagt, men under NM gikk han ikke til topps.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
IKKE NM-GULL: Henrik Kristoffersen vant nylig glasskula etter å ha vunnet slalåmcupen sammenlagt, men under NM gikk han ikke til topps. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Brudevoll fra Hemsedal overrasket og slo verdenscupstjernene Sebastian Foss Solevåg og Henrik Kristoffersen ned i støvlene i slalåm under NM i alpint søndag.

Brudevoll var nest best i begge omgangene, og det holdt til seier med totaltiden 1.34,14. Han var 0,34 sekunder foran Solevåg på 2.-plass og 0,43 sekunder foran Kristoffersen på bronseplass.

- Jeg er opprinnelig fra Oslo, men kjører for Hemsedal. Faren min flyttet dit for to år siden. Det er der jeg har trent mest i livet. Jeg går siste året på NTG i Geilo, sa NM-bomben etter den sterke seieren på Oppdal.

- Helt konge og veldig overraskende. Utrolig kult. Det gikk bra i 1. omgang, og jeg klarte å gi bånn gass i 2. omgang også. Skader har ødelagt mye for Brudevoll de siste sesongene.

- Målet er å kjøre europacup neste år og etablere meg der. Det var målet også i år, men jeg ble skadd igjen. Egentlig er dette tredje året på rad at jeg har vært skadd

- Det var ikke smågutter du slo i dag?

- Nei, det er kult å kjøre mot forbildene mine. Vi er heldige som får konkurrere med de beste i verden.

Kristoffersen, som var overlegen i verdenscupen i slalåm, kjørte to hundredeler raskere enn NM-vinneren i 2. omgang, men hans 1. omgang var ikke god nok til NM-gull.

- Det var utrolig kult at Bjørn fikk til kjøringen sin så bra. Han er et kjempetalent, sa Kristoffersen, som selv var middels fornøyd med kjøringen i NM.

- Jeg får ikke kjørt for fullt, men bronse er greit, sa Kristoffersen.

Morten Engvoll, Bjørnar Neteland og Fabian Wilkens Solheim ble nummer fire, fem og seks.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram