Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen slo kraftig tilbake etter kjempefeil

Endte på pallen i Val d'Isère etter sterk finaleomgang.

SLO TILBAKE: Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i 1. omgang av storslalåmrennet i franske Val d'Isère. Det kostet ham mye tid. Men i andre omgang kjørte han seg opp.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: AP Photo/Marco Tacca/NTB Scanpix</span>
SLO TILBAKE: Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i 1. omgang av storslalåmrennet i franske Val d'Isère. Det kostet ham mye tid. Men i andre omgang kjørte han seg opp. Foto: AP Photo/Marco Tacca/NTB Scanpix Vis mer

Henrik Kristoffersen lå som nummer 14 etter første omgang, men takket være en solid finaleomgang endte nordmannen til slutt på en oppløftende tredjeplass.

- Jeg er faktisk litt overrasket over at det gikk såpass bra i 2. omgang. Det kjentes ikke så bra ut underveis. Men det gir en god følelse å komme på pallen, sier Kristoffersen til NTB.

- Hva gikk galt i 1. omgang?

- Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå, ting stemmer ikke helt. Det stemte ikke i 1. omgang, og jeg føler ikke at det stemte helt i finaleomgangen heller. Men 2. omgang var i hvert fall et steg i riktig retning, svarer Kristoffersen.

Ledet lenge

Da det sto tre utøvere igjen på toppen, ledet Kristoffersen. Men han kunne ikke gjøre noe med Marcel Hirscher, som kjørte i mål hele 1,17 foran nordmannen.

Alexis Pinturault og Stefan Luitz hadde også et solid forsprang på Kristoffersen. Sistnevnte gjorde en stor feil, og kjørte inn til en fjerdeplass.

Alexis Pinturault tok til slutt seieren med 33 hundredeler, til stor jubel fra hjemmetilhengerne.

Stor feil

Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i 1. omgang av storslalåmrennet i franske Val d'Isère. Det kostet ham mye tid.

Nordmannen var 21 hundredeler bak franske Alexis Pinturault ved første passering, men avstanden hadde økt til 58 hundredeler ved annen. Like før tredje passering gjorde han dessuten en avgjørende feil. Den kostet 22-åringen mye tid.

- En kjempefeil av Henrik, konstaterte Andreas Toft og Lars Elton Myhre i NRKs kommentatorboks.

I mål var Kristoffersen 1,68 bak. Lagkamerat Leif Kristian Haugen gjorde det bedre - han var nummer fem. Haugen hadde 1,22 sekunder opp før 2. omgang.

- Meget sterk kjøring av Haugen, sa Toft og Myhre.

Pintauralt ledet

Alexis Pinturault ledet etter at 14 utøvere hadde vært utfor. Tyskeren Stefan Luitz følget nærmest, 65 hundredeler bak franskmannen.

- Pinturault har slått knockout på alle, sa NRKs kommentatorer etter at Kristoffersen hadde kommet i mål.

(NTB/Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling