BEST AV DE NORSKE: Marthe Kristoffersen imponerte i spurten og kjempet seg til pallplass på kvinnenes skiathlom.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BEST AV DE NORSKE: Marthe Kristoffersen imponerte i spurten og kjempet seg til pallplass på kvinnenes skiathlom. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Kristoffersen spurtslo verdens beste

På pallen bak to svensker i Tour de Ski.

(Dagbladet): Marthe Kristoffersen imponerte på kvinnenes 2x5 kilometer med skibytte i ettermiddag, da hun kjempet seg til tredjeplass med en enorm innspurt.

Kristoffersen spurtslo sammenlagtleder Justyna Kowalczyk og sprintverdensmester Arianna Follis, og kom seg på pallen for første gang denne sesongen.

- Jeg følte meg pigg hele veien og hadde supre ski. Det var bare å gå på, sier 21-åringen fra Meråker, ifølge NTB.

- Jeg lå på 5.- 6.-plass på toppen av den siste bakken, men så at Kowalczyk ploget nedover. Da så jeg sjansen til å komme på pallen. Det var artig å slå henne, sier ungjenta, som bare én gang tidligere har kommet på pallen i et verdenscuprenn i langrenn.

Det skjedde i finske Lahtis i mars 2009. Da ble det også 3.-plass.

Haag gliste
Imponerte gjorde også to svenske jenter.

Anna Haag tok sin første internasjonale seier da hun gikk fra lagvenninne Charlott Kalla på oppløpet, og gliste som vanlig fra øre til øre.

Justyna Kowalczyk hevdet seg ikke i seierskampen de siste hundre meterne, men sammenlagtvinneren kan uansett si seg svært fornøyd med dagens skiathlom, ettersom hun vant begge de innlagte spurtene og sikret seg 30 bonussekunder totalt.

Polakken, som ble nummer fem til slutt, leder nå sammenlagt med 1,19.8 på Charlott Kalla i sammendraget.

Fornøyd Johaug
Også Therese Johaug kjempet lenge i teten under løpet i dag. Hun gikk til slutt inn til sjuendeplass, 9,7 sekunder bak Anna Haag.

- Jeg ville opp for å dra opp tempoet. I ettertid var kanskje det litt dumt, men jeg prøvde meg i hvert fall. Jeg fortsatt med i sammendraget, og gleder meg til fortsettelsen. Jeg skal videre fra prologen i Toblach, og jeg skal gjøre det bra i jaktstarten fra Cortina på torsdag, sier Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 11, mens Ingvild Flugstad Østberg kom to plasser bak der igjen. Marte Elden endte som nummer 14. Sara Svendsen kom ikke blant de 40 beste.