Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen tilbake på landslaget

Kristoffersen tilbake på landslaget: - Vi har snakket ut og alt er veldig fint

1. oktober sluttet Henrik Kristoffersen seg til landslaget igjen.

TILBAKE: Henrik Kristoffersen er tilbake på landslaget. Nå er han på samling med teknikk-laget på Geilo. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
TILBAKE: Henrik Kristoffersen er tilbake på landslaget. Nå er han på samling med teknikk-laget på Geilo. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GEILO (Dagbladet): Da Henrik Kristoffersen (23) i sommer signerte en ny landslagskontrakt, var avtalen at han skulle drive egentrening fram til 1. oktober.

Mandag dro han til Geilo sammen med alpintlandslaget for den første samlinga før OL-sesongen.

- Det er veldig fint å være tilbake. Det er godt å se gutta igjen. Det har gått veldig bra, jeg har jo kjent dem i mange år, så det er ikke noe problem sånn sett. Vi har fått snakka ut og det går veldig fint, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Har lagt saken bak seg

Kristoffersen gikk i vår til sak mot Norges Skiforbund fordi han ønsker å kjøre med Red Bull som hjelm- og luesponsor - i stedet for forbundets sponsor Telenor. I tillegg har det vært misnøye i laget etter at de mente at Kristoffersen hadde brutt disiplinær- og sponsorregler flere ganger.

- Vi har prata ut, og er ferdig med det og ser framover. Vi vil jobbe i riktig retning og legge det bak oss. For min del er jeg ferdig med saken og er veldig fornøyd med hvordan ting har vært disse dagene, sier lagkamerat Leif Kristian Haugen til Dagbladet.

Leif Kristian Haugen ble på sensommeren satt ut av en kyssesyke, men deltok på treningsleieren i New Zealand og er med til Geilo.

- Ting er som de pleier å være. Det er hyggelig at han er tilbake og vil måle muskler med oss. Det er viktig at de beste løperne i landet er samlet. Vi pusher hverandre og gjør hverandre bedre, sier Haugen.

Ny situasjon

I sommer har altså Kristoffersen måttet trene på egenhånd. Han har heller ikke hatt tilgang til Olympiatoppen.

- Jeg har prøvd å gjøre så godt jeg kan, og jeg tror det har gått ganske bra. Det har vært en ny situasjon for meg. Akkurat nå og fram til nå, har det gått greit. Så blir det spennende å se hvordan det slår ut i sesongen, sier Kristoffsersen.

HAR TRENT ALENE: Henrik Kristoffersen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
HAR TRENT ALENE: Henrik Kristoffersen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Han har trent mye crossfit i Oslo, samtidig som han har fått hjelp fra både sponsor Rossignol og pappa Lars Kristoffersen.

Nervøs

Denne sesongen er OL det store målet. 29. oktober starter verdenscupsesongen med storslalåm i Sölden.

- Jeg er alltid like usikker før hvert verdenscuprenn, hvert år, uansett, sier Kristoffersen, som blir nervøs av å snakke om OL:

- Alle renn er jo like viktige, men det er et OL denne sesongen. Det prøver jeg å tenke og snakke minst mulig på. Jeg blir bare nervøs, sier Kristoffersen, som dro hjem med en bronse fra OL i Sotsji for fire år siden.

Kristoffersen har for øvrig også 15 verdenscupseiere - 14 i slalåm og én i storslalåm. 11 av dem er tatt de to siste sesongene - noe som gjør det naturlig å regne han som en medaljekandidat i Pyeongchang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!