Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen tok innpå Hirschers forsprang i verdenscupen

Etter god finaleomgang.

4. PLASS: Henrik Kristoffersen lå på 8. plass etter første omgang, men gjorde sine saker godt i finaleomgangen, og endte på 4. plass i Japan i natt. Foto: AFP / TOSHIFUMI KITAMURA / NTB Scanpix
4. PLASS: Henrik Kristoffersen lå på 8. plass etter første omgang, men gjorde sine saker godt i finaleomgangen, og endte på 4. plass i Japan i natt. Foto: AFP / TOSHIFUMI KITAMURA / NTB Scanpix Vis mer

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fire plasser i finaleomgangen, men klarte ikke å ta steget opp på seierspallen under lørdagens verdenscuprenn i storslalåm.

Det norske alpinfantomet lå på 8.-plass etter første omgang i japanske Yazawa Naeba, mens også Leif Kristian Haugen så vidt tok seg videre til finaleomgangen med sin 30.-plass.

Kristoffersen kjørte bedre i andre forsøk og krysset mållinja på en foreløpig annenplass, ett tidels sekund bak italieneren Massimiliano Blardone.

Seinere plasserte også franskmennene Mathieu Faivre og Alexis Pinturault seg foran nordmannen. Det skilte 0,77 sekund fra vinneren Pinturault ned til Kristoffersen.

- Glidelåsen røk før det første henget. Jeg merket det underveis, jeg skal ærlig innrømme det, men det er ikke grunnen til at jeg ligger så langt bak. Det kjentes bare rart ut hele veien. Det var sykt løst på toppen og snøen ga ingenting tilbake, sa Kristoffersen til NRK.

Kristoffersens erkerival Marcel Hirscher fikk det heller ikke helt til i Japan i natty. Østerrikeren ble nummer seks, noe som betyr at nordmannen knappet litt inn på østerrikerens forsprang i verdenscupen.

Hirscher står nå med 1045 poeng, mens Kristoffersen har 921.

Haugen kjørte seg også opp i annenomgangen og endte til slutt på 20.-plass i sesongens sjuende storslalåmrenn.

(NTB)