Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen tok sølv i storslalåm

Kristoffersen tok OL-sølv

Fra tiendeplass til andreplass etter kanonløp i finaleomgangen.

TIGERSPRANG: Henrik Kristoffersen bykset opp fra tiende- til andreplass etter et kanonløp i finaleomgangen. Foto: Martin Bernetti / NTB Scanpix
TIGERSPRANG: Henrik Kristoffersen bykset opp fra tiende- til andreplass etter et kanonløp i finaleomgangen. Foto: Martin Bernetti / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Henrik Kristoffersen tok OL-sølv i storslalåm.

- Jeg var skuffet etter første omgang, men jeg er ikke skuffet nå. Hirscher er det umulig å gjøre noe med. Det hadde vært for mye å be om, sier Kristoffersen til Eurosport.

23-åringen lå på tiendeplass etter første omgang, men bykset opp til andreplass etter et kanonløp i finaleomgangen.

​Marcel Hirscher tok gull, mens Alexis Pinturault tok bronse.

- Alt ble ødelagt

Rælingen-gutten trodde han hadde spolert medaljesjansene sine etter å ha kjørt inn 1,31 sekunder bak Marcel Hirscher i første omgang.

23-åringen kjørte likevel inn til soleklar ledelse i finaleomgangen, men var ikke veldig optimistisk av den grunn.

- Alt ble ødelagt i første omgang, sa Henrik Kristoffersen til Eurosport da seks løpere sto igjen på toppen.

Lite viste han at løper etter løper skulle feile etter ham.

Til Dagbladet forteller Kristoffersen om farens viktige rolle i rennet.

- Jeg følte jeg var langt unna normalen i første omgang. Den første timen var jeg sikkelig sur og jeg hadde nok ikke tatt sølvet om ikke pappa hadde vært her. Han vet hvilke knapper han skal presse på, hva vet hva han skal si og gjøre for å få meg opp igjen.

- For meg er det karrierenødvendig at han er her. Han står i løypa under kjøringen og sitter der vi sitter mellom omgangene og jeg har fått pratet godt med ham både før rennet og i pausen.

Skuffelse for Nestvold-Haugen

Da Riccardo Tonetti falt, var Norge garantert medalje - til enten Kristoffersen eller Leif Kristian Nestvold-Haugen, som lå på tredjeplass etter første omgang.

VANT: Marcel Hirscher. Foto: Martin Bernetti / AFP Photo / NTB Scanpix
VANT: Marcel Hirscher. Foto: Martin Bernetti / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Nestvold-Haugen kjørte inn til en åttendeplass, og dermed var bronsen et faktum for Kristoffersen.

Like etter fulgte Alexis Pinturault, men franskmannen kjørte inn fire hundredeler bak Kristoffersen.

Hirscher ledet med 0,59 sekunder etter første omgang, og hadde ingen problemer med å sikre gullet i finaleomgangen.

- Gikk for edelt metall

Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde et lite uhell halvveis i første omgang, men klarte likevel å kjøre inn til tredje bestetid.

Han lå tre hundredeler bak Alexis Pinturault og 0,66 sekunder bak Hirscher før finaleomgangen, men fikk det ikke til på samme måte i den andre omgangen. Dermed ble det en åttendeplass for Nestvold-Haugen.

- Hva skal jeg, si? Jeg syntes jeg gjorde en hederlig innsats for å gå for edelt metall og gjorde mitt beste og da er det vanskelig å stå her og være skuffet. Jeg har innsatsen og viljen til å kjøre fort. Kanskje gikk det litt for mye sideveis og ikke nok i fartsretningen. Det er vanskelig å justere underveis når man kjører, sier Nestvold-Haugen til Dagbladet.

Lommedølen avviser at han ble tatt av nervene etter sin gode første omgang.

- Det er klart man er nervøs, men jeg var nok mer nervøs undder VM i fjor, så det var ikke noen ny følelse. I dag var det rett og slett noen flere som var bedre enn meg, sier Nestvold-Haugen.

OL ferdig for Jansrud

Både Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i den første omgangen.

Mye skulle til for at Jansrud skulle blande seg inn i medaljekampen, men det satte ikke noen stopper på skuffelsen for sølv- og bronsevinneren.

- Det er skuffende selvfølgelig. Det er vanskelig å se stort på det som idrettsutøver når man kjører ut. Jeg var skikkelig tent i dag og ville gi skikkelig gass. Av respekt for de fire plassene Norge har så skal man ikke stå på start og tenke at dette blir en bonus. Man kjører for de medaljene som teller, sa Jansrud til Dagbladet.

Jansrud står over lagkonkurransen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!