UHELDIG: Henrik Kristoffersen ble nummer sju i Frankrike. REUTERS/Christian Hartmann
UHELDIG: Henrik Kristoffersen ble nummer sju i Frankrike. REUTERS/Christian HartmannVis mer

Kristoffersen uheldig og havnet utenfor pallen

Ble nummer sju.

Henrik Kristoffersen kjørte en kanonomgang og lå på annenplass før finaleomgangen i slalåm søndag. Han var uheldig, fikk en miss og falt til 7.-plass etter finaleomgangen.

Marcel Hirscher på tredjeplass hadde full klaff også i finaleomgangen. Han lå sju hundredeler bak Kristoffersen og åtte bak Stefano Gross, italieneren som ledet. Verken Gross eller den unge nordmannen fikk klaff, og da var det duket for Marcel Hirscher.

Ikke bare vant han rennet i suveren stil, men han sikret seg også seieren i slalåmcupen. Felix Neureuther, som ledet før finalerennet, var uheldig allerede i den første omgangen og ødela alle sine sjanser.

Kristoffersen vant storslalåmrennet i Meribel lørdag, hadde planen klar før søndagens finaleomgang. Han skulle satse alt og gi full gass. Han var ikke helt heldig i starten og tapte noen tiendedeler til Hirscher høyt oppe, før han kom litt i ubalanse, ble kastet ut av en sving og inn i en ny, og dermed fikk han en liten stopp.

Han kjørte inn til 1.34,92 og endte på sjuendeplass, et hundredel foran lagkamerat Sebastian Foss Solevåg, som endte på plassen bak og altså ble nummer åtte.

Ved siden av slalåmcupen har østerrikeren Marcel Hirscher også vunnet totalcupen. Det ble klart allerede lørdag, da Kjetil Jansrud trakk seg fra søndagens slalåmrenn.

(NTB)