Kristoffersen utenfor pallen: – Ikke dårlig å bli nummer fem

Henrik Kristoffersen kjempet om en pallplass i verdenscupen i storslalåm i Val d'Isère, men måtte ta til takke med en 5.-plass. Alexis Pinturault tok seieren.

FEMTEPLASS: For Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix
FEMTEPLASS: For Henrik Kristoffersen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kristoffersen var for alvor med i kampen om en pallplass i storslalåm i Val d'Isère etter første omgang lørdag. 23-åringen lå på fjerdeplass, 31 hundredeler bak favoritten Marcel Hirscher.

Mathieu Faivre fra Frankrike ledet da Kristoffersen kjørte, men nordmannen klarte ikke overliste franskmannen foran hjemmefansen. Nordmannen ble også passert av de tre gjenværende på toppen etter første omgang.

– Det er ikke dårlig å bli fem. Det er ikke veldig dårlig, men jeg gjør litt småfeil og rusk. Da er det ikke sykt langt opp til pallen, men det er akkurat litt for dårlig, sa Kristoffersen til NTB etter rennet.

– Jeg sliter når det slår litt mye. Det er partier hvor jeg legger igjen. Det er noe taktisk og teknisk som gjør at det ikke blir godt nok, fortsatte han.

Gleder seg til Alta Badia

Neste storslalåmrenn er i Alta Badia.

– Det er slalåm i morgen. Det er en annen gren, men jeg gjelder meg til Alta Badia. Jeg trives der og det er et løype som passer meg bedre. Denne løypa er mer brutal. Jeg har blitt litt mer brutal, men jeg har fortsatt litt igjen, sier Kristoffersen.

Sist helg kjørte Kristoffersen seg opp fra 9.- til 2.-plass under storslalåmrennet i Beaver Creek.

23-åringen trives i den franske skimetropolen. Tre ganger har han endt på pallen der de to siste årene. Han vant slalåmrennet i både 2015 og 2016, mens han ble treer i fjorårets storslalåm.

Tyske Stefan Luitz og Alexis Pinturault fra Frankrike var også foran Kristoffersen etter første omgang, og det var til slutt de to som gjorde opp om seieren.

Hirscher gjorde feil

Pinturault tok en svært populært hjemmeseier etter bestetid i andre omgang, mens Luitz tok annenplassen.

Hirscher gjorde for mange feil i andre omgang til å kunne forsvare seieren. Han ble tredjemann.

Hirscher, som har kommet tilbake etter et ankelbrudd i oppkjøringen, har vunnet alle storslalåmrennene siden Pinturault vant i Adelboden i Sveits i januar.

Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde heng på en topp-ti-plassering, men falt tilbake i andre omgang. 30-åringen ble nummer 13.

Bjørnar Neteland fikk det tøft og kjørte i mål til foreløpig sistetid fra startnummer 29, i en omgang hvor mange kjørte ut. Han fikk ikke kjøre andre omgang.

Marcus Monsen fullførte ikke første omgang.

(NTB)