Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen utklasset og ydmyket konkurrentene: - Han er verdens beste!

Slo Hirscher med over ett sekund.

SUVEREN: Henrik Kristoffersen utklasset alle konkurrentene i Val d'Isère. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
SUVEREN: Henrik Kristoffersen utklasset alle konkurrentene i Val d'Isère. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg ledet slalåmrennet i Val d'Isère suverent etter en historisk bra 1. omgang.

De norske ungguttene utklasset alle de internasjonale stjernene i 1. omgangen og hadde et drømmeutgangspunkt før finaleomgangen.

Verdenscupleder Marcel Hirscher var lettere sjokkert da han kjørte i mål utrolige 1,66 sekunder bak Kristoffersen i 1. omgang, men revansjerte seg med en strålende finaleomgang.

Dermed trodde mange at Hirscher ville slå Kristoffersen. Så feil kan man ta.

Det norske stortalentet kjørte helt strålende også i 2. omgang og vant hele 1,09 sekunder foran østerrikeren. En slik utklassingsseier hører sjeldenhetene til.

- Det er utklassing. Henrik er verdens beste slalåmkjører, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

- «Spjælingen fra Rælingen» utklasset alle, supplerte hovedkommentator Andreas Toft.

Foss Solevåg taklet imidlertid ikke presset og kjørte dessverre ut. Dermed gikk han muligens glipp av sin andre pallplassering i karrieren. Den første kom i Zagreb i januar.

To gode omganger Grunnlaget for Kristoffersen drømmeløp ble lagt i 1. omgang. Kristoffersen kjørte som startnummer én og visste ingenting om hvor eventyrlig godt han hadde kjørt da han kom i mål. Faktisk ristet 21-åringen fra Rælingen på hodet etter målgang.

Foss Solevåg klarte ikke å følge opp, men det gjorde altså Kristoffersen. Dermed hjalp han også Aksel Lund Svindal i kampen om verdenscupen sammenlagt i kraft av at Hirscher gikk glipp av 20 viktige verdenscuppoeng.

I seiersintervjuet forteller Kristoffersen at han - naturlig nok - er meget godt fornøyd.

- Jeg balanserte litt på kanten et par ganger i andreomgang, men det gikk, og jeg er veldig fornøyd med dagen, sier Kristoffersen i et intervju vist på NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media