JUBELBRØLET: Henrik Kristoffersen vant verdenscup-slalåmen i Kranjska Gora etter en overlegen andreomgang. Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic
JUBELBRØLET: Henrik Kristoffersen vant verdenscup-slalåmen i Kranjska Gora etter en overlegen andreomgang. Foto: REUTERS/Srdjan ZivulovicVis mer

Kristoffersen vant etter overlegen omgang

Tok sin tredje verdenscupseier.

(Dagbladet): Denne uka skrev Henrik Kristoffersen seg inn i historiebøkene som tidenes mestvinnende i junior-VM.

I dag imponerte 20-åringen på ny i verdenscup-slalåmen i Kranjska Gora.

Etter å ha ligget på en tredjeplass etter første omgang leverte han en overlegen andre omgang. Så overlegen at han tok sin tredje verdenscupseier.

- Wow, sier en Kristoffersen som smiler fra øre til øre i seiersintervjuet.

- I dag kjørte jeg veldig bra på ski. Det har jeg egentlig gjort hele sesongen, men det er blitt for mange feil. Nå klaffet det endelig, sa Kristoffersen til NTB.

- Skiene var utrolige. Det var et veldig bra løp. Kanskje ingen overraskelse. Jeg vet jeg kan konkurrere med de beste, og i dag fikk jeg ut det jeg kan. Jeg er veldig glad, sier Kristoffersen.

Etter den kjøringen vant han med 0.24 sekunder ned til italienske Guiliano Razzoli. Svenske Mattias Hargin endte på tredjeplass, 0.86 bak Kristoffersen, fulgt av landsmann Markus Larsson på fjerdeplass. Sebastian Foss-Solevaag endte på 8. plass.

Det var sesongens andre verdenscupseier for Henrik Kristoffersen, som også vant i finske Levi i november.