BRUKBART: Henrik Kristoffersen henger brukbart med før 2. omgang og drømmer fortsatt om medalje.
Foto: Hans Arne Vedlog
BRUKBART: Henrik Kristoffersen henger brukbart med før 2. omgang og drømmer fortsatt om medalje. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Kristoffersen var litt skuffet, men Aamodt tror fortsatt på medalje

Mens Haugen var knust etter sin VM-fiasko.

Følg finaleomgangen direkte her fra kl. 22.15.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Da Dagbladet onsdag kveld møtte Henrik Kristoffersen var det klart at 20-åringen var i angrepsposisjon før kveldens storslalåmrenn i Beaver Creek.

- Selv om jeg hadde flere pallplasser i fjor så har jeg tatt nye steg, og jeg kjører mye fortere på ski enn det jeg gjorde i fjor, sa han da.

I kveld fikk han anledning til å vise det.

Fra startnummer 14 åpnet Kristoffersen godt og - som så mange andre - kjørte han raskere enn ledende Marcel Hirscher på toppen.

Kristoffersen tapte imidlertid mot slutten og var 0,80 bak Hirscher i mål.

- Jeg følte jeg startet veldig bra på toppen. Jeg var litt feig over Golden Eagle. Fra midten og ned var det veldig bra, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Skikjøringen var bra teknisk. Det var helt OK, oppsummerer han.

Fortsatt medaljesjanser Det holdt til en 9. plass etter 1. omgang, men det er veldig tett på resultatlisten.

- Jeg skulle gjerne hatt Kristoffersen to tiendedeler bedre, men vi vet at han bruker å gjøre gode 2. omganger. Resultatlisten kan endre seg mye i finaleomgangen, så medalje er fortsatt mulig, mener NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

- Det er egentlig bra at han har en del utøvere foran seg på listen, for da får han starte tidligere i finaleomgangen. Det er en fordel.

Hirscher leder 0,18 foran overraskelsesmannen Roberto Nani. Dernest følger Felix Neureuther og Alexis Pinturault 0,23 bak østerrikeren, mens Ligety er kun hundredelet bak der igjen.

- Det er veldig tett, så her er det muligheter. De kjørte åtte tiendeler raskere enn meg i 1. omgang, så da skal det være mulig å kjøre åtte tiendeler raskere enn de i 2. omgang, sier Kristoffersen.

Leif Kristian Haugen, som på denne ulykksaklige dato (fredag den 13.) hadde startnummer 13, kjørte ut.

30 sekunder ut i sitt løp ga han gass over en vanskelig dump. Farten ble for stor og Haugen havnet på rumpa.

I målområdet var storslalåmspesialisten helt knust.

- Jeg kjørte bra på toppen, men det som er så ergelig er at jeg vet det er et veldig kritisk punkt. Så er det noen ganger at selv om man er godt forberedt går det ikke helt som planlagt. Jeg gir meg i alle fall ikke før jeg ligger på ræva, sier han til Dagbladet.

- Kort og godt skuffa?

- Enkelt og greit, sinnsykt skuffa.

KJØRTE UT: Leif Kristian Haugen var svært skuffet etter at han kjørte ut i sin favorittdisiplin i VM.
Foto: Hans Arne Vedlog
KJØRTE UT: Leif Kristian Haugen var svært skuffet etter at han kjørte ut i sin favorittdisiplin i VM. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer