Marthe Kristoffersens forvandling

Kristoffersen vil ikke til VM i Lahti. Snakker ut om marerittet:
- Jeg hadde det ikke noe bra

Marthe Kristoffersen (27) var et like stort talent som Therese Johaug (28). Nå er marerittårene forbi og problemet løst. Men til VM i Lahti vil hun ikke.

SMIL: Endelig smiler Marthe Kristoffersen igjen. Her etter NM-gullet sammen med Kathrine Harsem og Anniken  Jørgensen på dagens stafett. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
SMIL: Endelig smiler Marthe Kristoffersen igjen. Her etter NM-gullet sammen med Kathrine Harsem og Anniken Jørgensen på dagens stafett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYGNA (Dagbladet): Therese Johaug og Marthe Kristoffersen kom inn i langrennssirkuset med et brak. De ble omtalt som «Team turbo» og representerte norsk kvinnelangrenns lyse framtid.

Johaug har til de grader levd opp til forventningene og var verdens beste kvinnelige langrennsløper fram til den ulykksalige positive dopingprøven i høst. For Kristoffersen har motgang vært gjennomgangsmelodien siden hun var så god at hun ble valgt som Norges ankerkvinne på VM-stafetten i 2009.

OL i Vancouver i 2010 ble ingen stor suksess, men i Tour de Ski i 2011 var hun to ganger på pallen. I 2012 slo Kristoffersen til med to nye pallplasseringer i verdenscupen, totalt seks i karrieren. Samtlige av dem er 3. plasser.

Forvandlingen

Så kom motgangen. Resultatene ble svakere og svakere. Kristoffersen har blitt avskrevet og vurderte å legge opp. Men i år har det endelig løsnet. 27-åringen har kjempet seg inn igjen på Norges verdenscuplag og ble nr. 16 i Falun forrige helg.

I NM denne uka har hun gått alt av distanser og gjort fire gode renn. I går ble hun tatt ut i den norske VM-troppen som reserve. I dag kronet hun det imponerende mesterskapet med å gå Varden Meråker inn til stafettgull i NM-løypene på Lygna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer