Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersens sjansespill betalte seg ikke: - Enorm risiko

Ingen av de norske klarte å hevde seg i parallellstorslalåm.

SLEIT: Henrik Kristoffersen sleit i startfasen i paralellstorslalåm. Foto: Marco Trovati/AP/NTB Scanpix
SLEIT: Henrik Kristoffersen sleit i startfasen i paralellstorslalåm. Foto: Marco Trovati/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var duket for parallellstorslalåm i verdenscupen i Alta Badia i kveld, hvor de norske utøverne Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen, Aleksander Aamodt Kilde og Leif Kristian Nestvold-Haugen var på startstreken.

Svenske Mats Olsson var blant forhåndsfavorittene i Italia, men han røyk ut mot Marcel Hirscher i semifinalen. I stedet var det outsideren Thibaut Favrot (som slo ut Henrik Kristoffersen på veien) som møtte Hirscher i finalen.

Det endte med seier til den suveren østerrikeren Hirscher. Alexis Pinturault tok tredjeplassen foran Olsson.

Det var tydelig at den rød løypa var bedre enn den blå løypa, noe som gjorde det til en fordel å kunne velge løype.

Kvartfinale

Henrik Kristoffersen, som tidligere har vært skeptisk til konseptet parallellstorslalåm, tapte finalen mot svenske Mats Olsson etter en dårlig start i fjor.

Og det ble ingen revansj for 24-åringen fra Rælingen i kveld.

I år karret Kristoffersen seg videre til åttedelsfinalen så vidt det var (to hundredeler), og nordmannen vant med akkurat samme margin runden etterpå mot Luca De Aliprandi.

Men i kvartfinalen fikk Kristoffersen en dårlig start og måtte ta sjanser på slutten for å ta igjen det tapte. Det endte med exit i duellen mot Thibaut Favrot (fire tideler foran).

- Han tar en enorm risiko, men klarer det ikke, sa Kjetil André Aamodt på direkten.

- I fjor da han gikk hele veien til finalen traff han jo godt der, men det var en liten annen type start, mente Aamodt om startfasen etterpå.

Mistet staven

Aleksander Aamodt Kilde var maks uheldig og mistet staven fra start i sitt første heat mot Manuel Feller, og holdt nesten på å falle i det andre, men slo likevel østerrikeren i begge rennene.

I åttedelsfinalen slo Aamodt Kilde ut landsmann Leif Kristian Nestvold-Haugen (15 hundredeler bak), før det ble bråstopp mot Olsson i kvartfinalen.

Kjetil Jansrud røyk på sin side ut i åttedelsfinalen mot Marcel Hirscher (13 hundredeler bak).

Kristoffersen ble til slutt nummer åtte og Kilde ble nummer sju. De to duellantene møttes for å avgjøre den endelige plasseringen. Kristoffersen var tydelig misfornøyd etterpå.

Det er et tett program for alpintgutta framover. Onsdag er storslalåm i Saalbach-Hinterglemm. Dagen etter er det slalåm samme sted. To dager før julaften er det slalåm i Madonna di Campiglio, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!