SLITER: Marcel Kittel har prøvd å komme tilbake fra sykdom flere ganger i år, som her under World Ports Classic i mai, uten å finne formen. Foto: BAS CZERWINSKI / Afp / NTB scanpix
SLITER: Marcel Kittel har prøvd å komme tilbake fra sykdom flere ganger i år, som her under World Ports Classic i mai, uten å finne formen. Foto: BAS CZERWINSKI / Afp / NTB scanpixVis mer

Kristoffs argeste rival kan miste Tour de France

Ser ikke noe poeng med å starte uten framgang.

(procycling.no): Sykdomsplager har preget ham nær sagt hele sesongen.

Nå innrømmer spurtstjernen Marcel Kittel at dette også kan få konsekvenser for årets største mål, Tour de France.

Tyskeren ble rammet av en virusinfeksjon etter Tour Down Under allerede i januar, og har ikke greid å komme ordentlig til hektene siden.

Foran deltakelsen i Ster ZLM Toer i Nederland 17-21. juni, har den største Tour de France-profilen til Giant-Alpecin bare 14 rittdager i 2015.

- Dette er ikke en perfekt plan, og ikke den jeg ønsket meg. Men jeg kan endre på omstendighetene og er nødt til å gjøre mitt beste, sier Kittel til Cycling Weekly under Giant-Alpecins høydetreningsleir i spanske Sierra Nevada.

• Sportsdirektøren: - Han har 50 prosents sjanse

Gir seg selv to uker
- Jeg kommer til å se hvordan jeg ligger an i Ster ZLM Toer. Etter det rittet, bestemmer jeg meg for om jeg reiser til Tour de France eller ikke, fortsetter den 27-årige kraftkaren fra Arnstadt.

Kittel påpeker videre at det er poengløst for ham å starte i sitt fjerde strake Tour de France hvis han blir kjørt av feltet hver dag i Nederland.

Men slik han ligger an nå, er det heller ikke noe han tror kommer til å skje.

- Jeg har forhåpninger om å gjøre det bra, og har fått selvtillit av etter den gode treningen jeg har fått gjort her i Sierra Nevada, understreker Tysklands kanskje største sykkelstjerne.

• Les mer: Slik ser Boasson Hagen på fortsettelsen

Kittel har fått med seg hele åtte etappseirer fra de to siste utgavene av Tour de France. I fjor sommer snøt han Alexander Kristoff for flere turer på toppen av podiet, blant annet på Champs-Élysées på den tradisjonelle avslutningsetappen til Paris.

Mens Katjusjas spurtsterke nordmann fikk med seg to etappetriumfer fra Tour de France i 2014, kunne Kittel telle opp fire seirer totalt. De tre øvrige av sistnevntes førsteplasser kom på de fire første dagene av rittet.

Kvalifisert «backup»
Dersom Kittel faktisk trekker seg fra touren, kan Giant-Alpecin meget vel hevde seg godt i Tour de France-spurtene likevel.

Landsmannen John Degenkolb har rasket med seg ni etappeseirer på to utgaver av Vuelta a España (fem i 2014 og fire i 2012).

Degenkolb er samme mann som spurtslo Alexander Kristoff i årets Milano-Sanremo, og ble det aller største navnet under klassikervåren da han også vant Paris-Roubaix.

Både Kittel og Degenkolb er med i Giant-Alpecins bruttotropp til Tour de France. Den teller 13 ryttere nå, men skal kuttes ned med fire navn før oppstarten 4. juli.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.