Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffs gullkantede kontrakt må vente

- Skal få svar i mars.

UVISS FRAMTID: Grunnet Katjusjas usikkerhet rundt deres videre satsing, vet ikke Alexander Kristoff hvor han sykler i 2016. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
UVISS FRAMTID: Grunnet Katjusjas usikkerhet rundt deres videre satsing, vet ikke Alexander Kristoff hvor han sykler i 2016. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

HILLEVÅG (procycling.no): Etter fjorårets mesterlige sesong, er Alexander Kristoff en av de mest ettertraktede rytterne i verden.

Særlig siden hans kontrakt med Katjusja går ut etter årets sesong.

27-åringen har i høst og vinter vært tydelig på at han ønsker å fortsette i det russiske laget.

Men alt er ikke rosenrødt i Katjusja etter at lageier Igor Makarov gjorde det klart at Katjusja kan forsvinne etter årets sesong.

Kristoff bekrefter at han er informert om utfordringene. De må løses før nordmannen eventuelt binder seg til det russiske laget.

- Laget vet ikke hvor lenge de fortsetter. De trenger klarhet på det, og foreløpig har de ikke sponsor. Jeg skal få svar i mars om hva som skjer neste år, forteller Kristoff til procycling.no.

- Det er litt rart om de skal gi seg rett før OL, men sånn er det. Det er ikke de beste økonomiske tidene i Russland for øyeblikket, konstaterer han.

Da Kristoff signerte hans gjeldende kontrakt under Tour de France i 2013, var det med en årslønn på rundt 700.000 euro.

Etter 2014 hvor det meste gikk Kristoffs vei på sykkelsetet, stiller han med forhandlingskort som gjør at han kan forvente å mer enn doble inntektene i 2015.

Om ikke Katjusja kommer opp med et alternativ som gir videre satsing, står beilerne i kø for å sikre seg 27-åringens tjenester.

Les også: Storlag jakter Kristoff foran 2016-sesongen

- Jeg vet det er mange andre lag som er interesserte, og jeg kunne sikkert signert for ett eller annet lag allerede, men foreløpig venter vi og ser om Katjusja fortsetter i 2016, forklarer nordmannen.

27-åringen er tydelig på at han fortsatt ønsker mer enn å sikre 2016 når han skal skrive under på neste kontrakt. Det er en potensiell ekstrautfordring for Katjusja.

Russerne må garantere videre satsing med en plan som strekker seg minst ut 2017 for at Kristoff skal fortsette i laget.

- Jeg tror at laget fortsetter i 2016, men så spørs det med 2017. Jeg gidder ikke å bare skrive en ettårskontrakt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.