STILSTAND I FORHANDLINGENE: Alexander Kristoff vil høre hva andre lag kan tilby ham under Tour de France kommende måned. Her sjekker han for første gang ut NM-løypa i Stjørdal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
STILSTAND I FORHANDLINGENE: Alexander Kristoff vil høre hva andre lag kan tilby ham under Tour de France kommende måned. Her sjekker han for første gang ut NM-løypa i Stjørdal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

NM i sykling, Stjørdal, Alexander Kristoff:

Kristoffs Katusha-forhandlinger har kollapset

Nå vil han høre hva andre lag tilbyr.

STJØRDAL (procycling.no): Etter at Alexander Kristoff ikke fikk med seg sin foretrukne opptrekker til Tour de France, har han bestemt seg for å la kontraktsforhandlingene med arbeidsgiveren hvile.

Nordmannen ga agent Joona Laukka mandat til å snakke med andre lag alt foran Giro d’Italia, og etter eksluderingen av Michael Mørkøv synes situasjonen mer låst enn noen gang.

Les også: Kristoffs agent i Giro d'Italia for å sanke lukrative tilbud

Til procycling.no sier 29-åringen fra Stavanger at framtiden aller helst skulle vært spikret alt nå.

- Det hadde vært enklere å innta Tour de France hvis du har det avklart og vet hva du går til neste år. Nå vet jeg at det sannsynligvis ordner seg uansett, så jeg går ikke inn mot rittet med altfor høye skuldre. Men jeg har litt ansvar for de to andre (Mørkøv og Sven Erik Bystrøm, vår anm.), sånn sett bør det kanskje være litt mer nervøs enn jeg, sier Kristoff til procycling.no.

Kristoff har tilbud, Mørkøv har ikke

Til nå har verken Mørkøv eller Bystrøm blitt tilbudt ny avtale av Katusha. Innenfor sykkelsporten er det ikke uvanlig at man forlenger med kapteinen først, og deretter skriver under med hjelperne hans.

Kristoff er ikke fornøyd med åpningsbudet han har fått fra laget, men forteller at det fremdeles ligger på bordet.

Han tror også at laget ønsker å forlenge avtalen til Bystrøm, men er mer usikker på sin danske treningspartner.

- Jeg tror nesten ikke det. Så vidt jeg har hørt, har han heller ikke mottatt noe tilbud. Han har heller ikke fått noen god grunn for hvordan han ikke kjører touren, sier Kristoff.

Selv sier Bystrøm følgende om egen situasjon:

- Vi får se hva som dukker opp av tilbud etter hvert, men jeg er egentlig åpen for det meste. Alex vurderer alle alternativer, både andre lag og å fortsette i Katusha. Jeg ønsker å fortsette i samme lag som han, og ønsker å fortsette i et team med ham i trening og under ritt, sier haugesunderen til procycling.no

Hevder det er interesse fra flere andre lag

Det belgiske nyhetsbyrået Belga meldte at i slutten av forrige måned at Astana var blant laget som ønsker seg nordmannen i 2018-stallen.

Les også: - Astana vil sikre seg Kristoff

procycling.no er kjent med at denne interessen er reell, men partene har foreløpig ikke kommet til forhandlingsbordet.

Foran NM-fellesstarten i Stjørdal forteller Kristoff at også andre lag er på banen.

- Agenten min har kontaktet mange lag og flere av dem er interessert. Dessuten har jeg jo tilbudet fra Katusha. Jeg kan velge å skrive under på det, men jeg er verken fornøyd med betalingen eller hvordan laget har håndtert situasjonen min i det siste. Det står litt i stampe, men jeg får se.

- Hva vil skje i løpet av Tour de France når det gjelder denne situasjonen?

- Jeg ønsker å vente litt. Jeg ønsker å vite mer om hva andre lag tenker og da får jeg også vite mer om verdien min. Jeg føler meg også litt dolket i ryggen når jeg ikke får med min viktigste rytter til Tour de France, presiserer han.

Trente i NM-løypa for første gang

Norgesmesterskapet er den siste konkurransen han har foran det franske treukersrittet.

Lørdag inntok Kristoff løypa sammen med lagkompis Sven Erik Bystrøm og hele Team Coop.

Selv om han holdt greit følge med lagets beste klatrere opp mot Gevinglia, griner han litt på nesa over tanken på ti turer opp der i regnværet.

- Løypa var hard, jeg vil ikke si at jeg er favoritt i den løypa der, fortalte Kristoff til procycling.no etter besiktigelsen.

- Det er fint at det ikke bare er én bakke, men at den er delt opp i 20 bakker (to kneiker per runde som kjøres 10 ganger). Jeg tror jeg skal bite hardt når Odd Christian Eiking og Edvald Boasson Hagen klinker til mot slutten der, men det gjelder nok ikke bare meg. Hvis de ikke får en stor luke på toppen venter en rask utforkjøring. En gruppe vil holde høyere fart der enn en enkeltperson, så det er en mulighet. Men jeg er ikke favoritten, legger han til.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!