Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffs Katusha nekter å sanksjonere seg selv

Melder seg ut av MPCC.

SLIPPER Å SONE: Men melder seg samtidig ut av forening med strengt antidopingregelverk. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
SLIPPER Å SONE: Men melder seg samtidig ut av forening med strengt antidopingregelverk. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Katusha melder tirsdag kveld at de trekker seg ut av MPCC (Bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport).

Avgjørelsen tas etter at laget ble frikjent av UCI (det internasjonale sykkelforbundet) etter to positive dopingprøver de siste 12 månedene. Ifølge MPCCs regelverk, måtte laget på eget initiativ ta åtte dagers konkurransepause om Eduard Vorganovs B-prøve kom tilbake med positivt resultat.

Det kunne i så fall ha betydd at ritt som Paris-Nice eller Milano-Sanremo hadde røket.

To positive prøver på 12 måneder Vorganovs positive prøve for meldonium etterfulgte Luca Paolinis positive prøve for kokain under sommerens Tour de France. I henhold til UCIs regelverk skal to positive prøver straffes med konkurransenekt mellom 15 og 45 dager.

Det russiske laget slapp unna fordi Paolinis misbruk «var et privat anliggende».

Tidligere tirsdag ble det klart at også Orica GreenEDGE trekker seg ut av MPCC. Det viser seg altså at foreningen har mer gjennomslagskraft på papiret enn i virkeligheten.

- Brudd mot deltakerplikt Katusha skriver i en pressemelding at «en suspensjon av Katusha i et WorldTour-ritt vil være brudd på UCIs regler om deltakelsesplikt i disse rittene, og at displinærkomiteen således hadde vært nødt til å sanksjonere mot laget».

Nordmennene Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm sykler for laget. I tillegg er Stein Ørn ansatt som trener for klassikergruppen i laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!