FÅR LISENS: Alexander Kristoffs russiske sykkellag, Katjusja, fikk fredag medhold i ankesaken sin i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Dermed får de likevel delta på verdenstouren, noe som gjør bronsevinneren fra London-OL aktuell for ritt som Tour de France og Giro d'Italia. Foto: BJØRN LANGSEM.
FÅR LISENS: Alexander Kristoffs russiske sykkellag, Katjusja, fikk fredag medhold i ankesaken sin i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Dermed får de likevel delta på verdenstouren, noe som gjør bronsevinneren fra London-OL aktuell for ritt som Tour de France og Giro d'Italia. Foto: BJØRN LANGSEM.Vis mer

Kristoffs lag får sykle Tour de France likevel

Får delta på verdenstouren etter medhold i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) fredag.

Sykkellaget Katjusja får likevel delta på verdenstouren denne sesongen etter seier i ankesaken i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) fredag.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ga ikke lisens til Katjusja for 2013-sesongen på grunn av lagets dopinghistorikk. Det russiske laget anket avgjørelsen til CAS.

- Etter høringen kom ikke CAS-panelet til samme konklusjon som UCIs lisenskommisjon og valgte å gi medhold til anken, heter det i en uttalelse fra CAS.

Det er gledelige nyheter for Alexander Kristoff. Den norske bronsevinneren fra London-OL er inne i sin annen sesong for Katjusja. Med tourlisensen kan Katjusja delta i alle de store sykkelrittene, som blant annet Tour de France.

Uten lisens var laget avhengig av såkalt «wild card» til verdenstourrittene, og Katjusja ble ikke invitert til Giro d'Italia.

Ifølge Ritzau kan avgjørelsen til CAS få store konsekvenser for årets sesong siden det kun er plass til 18 lag på verdenstouren.

I fjor var Katjusja nest beste lag på verdenstouren.

(NTB)

FARLIG SAMMENLAGTRYTTER: Vedtaket i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gjør at spanske Joaquim Rodriguez, som her jubler for seier på fjerde etappe av Tour of Oman torsdag, blir en mann å se opp for i de store sammenlagtrittene også i 2013. I fjor ble han nummer to i Giro d'Italia og tre i Vuelta a España. Foto: JEFF PACHOUD / AFP PHOTO / NTB scanpix.
FARLIG SAMMENLAGTRYTTER: Vedtaket i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gjør at spanske Joaquim Rodriguez, som her jubler for seier på fjerde etappe av Tour of Oman torsdag, blir en mann å se opp for i de store sammenlagtrittene også i 2013. I fjor ble han nummer to i Giro d'Italia og tre i Vuelta a España. Foto: JEFF PACHOUD / AFP PHOTO / NTB scanpix. Vis mer