Kristoffs lag slipper utestengelse: - Kokainbruken var ikke-sportslig

Formildende omstendigheter rundt Paolini-saken redder Kristoffs lag fra utestengelse.

KAN JUBLE: Alexander Kristoff og Katjusja kan strekke armene i været etter at laget ikke ble utestengt av UCI. Foto: Jonathan Nackstrand
KAN JUBLE: Alexander Kristoff og Katjusja kan strekke armene i været etter at laget ikke ble utestengt av UCI. Foto: Jonathan Nackstrand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Disiplinærkomiteen i det internasjonale sykkelforbundet UCI har besluttet at Katjusja ikke skal suspenderes. Nyheten kommer bare noen timer etter at Alexander Kristoff åpnet seierskontoen for året ved å vinne andre etappe i Tour of Qatar.

Laget til Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir dermed ikke gjenstand for regelverket som sier et lag skal utestenges dersom det blir varslet om to positive dopingprøver innenfor en tolv måneders periode. Den såkalte artikkel 7.12.1 i UCIs antidoping-lovverk åpner for at lag kan suspenderes i en periode fra 15 til 45 dager.

Det er omstendighetene rundt den første dopingsaken, da Luca Paolini ble kastet ut av Tour de France i sommer, som har frikjent laget.

- Med hensyn til Paolini-saken har det blitt etablert at rytterens bruk av kokain ikke var relatert til en intensjon om å påvirke sportslige prestasjoner, men ble i stedet tatt på en «privat basis», skriver det internasjonale sykkelforbundet tirsdag ettermiddag.

UCI skriver videre at en utestengelse av Katusha ville vært både «upassende og uforholdsmessig» ettersom Paolinis kokainbruk fant sted i en sosial og ikke-sportslig kontekst. Dette til tross for at 38-åringen testet positivt under Tour de France. Ifølge UCI er intensjonen med regelverket å påføre negative konsekvenser på lag som mangler tilstrekkelig kontroll over doping med sportslig formål blant rytterne sine.Androni slapp ikke unnaDen italienske veteranen Paolini testet positivt for kokain på etappe fire i Tour de France og sendt hjem fra rittet etter etappe sju. Mens 5. februar i år ble det kjent at russeren Eduard Vorganov testet positivt for meldonium, et preparat som havnet på Wadas forbudsliste så sent som i år. Vorganov er midlertidig suspendert i påvente av en B-prøve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer