FORSTÅR IKKE AVGJØRELSEN: Alexander Kristoffs lag Team Katjusja fikk ikke UCI-lisens. Foto: SCANPIX/AFP/ BELGA/ DIRK WAEM
FORSTÅR IKKE AVGJØRELSEN: Alexander Kristoffs lag Team Katjusja fikk ikke UCI-lisens. Foto: SCANPIX/AFP/ BELGA/ DIRK WAEMVis mer

Kristoffs lag truer med rettssak etter UCI-vraking

Katjusja raser.

Katjusja er overrasket over at det ikke fikk fornyet profflisens av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Sykkellaget varsler at avgjørelsen kan ende i retten.

Mandag offentliggjorde UCI at Saxo-Tinkoff, som ikke er sportslig kvalifisert, og 17 andre lag får verdenstourlisens neste sesong. Katjusja, hvor blant andre norske Alexander Kristoff sykler, fikk ikke den ettertraktede lisensen. Det reagerer laget kraftig på.

- Lagets direktører og syklister er ekstremt overrasket over at vi ikke får noen begrunnelse for en slik avgjørelse. Vi vil forsvare våre interesser på alle lovlige måter, inkludert det å gå til retten, uttaler laget.

At Katjusja ikke får lisens gjør at laget må håpe på å motta invitasjoner til de største sykkelrittene, som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

UCI legger sportslige krav til grunn, men også etiske- og økonomiske krav.

(NTB)