Bytte av ledertrøye i San Juan:

Kristoffs nye klassikerhjelper imponerer i Argentina

Filippo Ganna kjørte seg inn i ledertrøya.

IMPONERER: Filippo Ganna er blant verdens mest spennende klassikerryttere og i tillegg tempospesialist. Det er en god match som hjelper for Alexander Kristoff kommende sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
IMPONERER: Filippo Ganna er blant verdens mest spennende klassikerryttere og i tillegg tempospesialist. Det er en god match som hjelper for Alexander Kristoff kommende sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Følger man med på sykkelsporten med ett øye, er det ikke sikkert man jublet da man innså at 21 år gamle Filippo Ganna var blant klassikerrytterne rundt Alexander Kristoff etter overgangen til UAE Team Emirates.

Men den 195 centimeter lange gutten har alt en imponerende CV tross sin unge alder.

I 2016 vant han juniorutgaven av Paris-Roubaix, mens lagkompis (også han UAE-rytter) Oliviero Troia ble nummer fire.

I tillegg til å være blant 96-årgangens aller største klassikertalenter, er også Ganna en meget god temposyklist.

Det beviste han med niendeplass under EM-tempoen i Herning. Han har også slått Vegard Stake Laengen både under fjorårets Tour of California, og under VM-oppkjøringen i 2015.

Overtok sammenlagtledelsen

Så hvorfor skriver vi alt dette om Kristoffs nye lagkamerat nå? Jo, fordi man i etapperittet Vuelta a San Juan i Argentina nå hadde kommet fram til dag tre - nettopp en individuell tempoetappe.

Les også: Her ødelegger Benoot dagen for Quick Step

Ganna satt med de beste inn under tirsdagens etappe, ble nummer fire og lå kun 10 sekunder bak sammenlagtleder Román Villalobos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer