Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bytte av ledertrøye i San Juan:

Kristoffs nye klassikerhjelper imponerer i Argentina

Filippo Ganna kjørte seg inn i ledertrøya.

IMPONERER: Filippo Ganna er blant verdens mest spennende klassikerryttere og i tillegg tempospesialist. Det er en god match som hjelper for Alexander Kristoff kommende sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
IMPONERER: Filippo Ganna er blant verdens mest spennende klassikerryttere og i tillegg tempospesialist. Det er en god match som hjelper for Alexander Kristoff kommende sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Følger man med på sykkelsporten med ett øye, er det ikke sikkert man jublet da man innså at 21 år gamle Filippo Ganna var blant klassikerrytterne rundt Alexander Kristoff etter overgangen til UAE Team Emirates.

Men den 195 centimeter lange gutten har alt en imponerende CV tross sin unge alder.

I 2016 vant han juniorutgaven av Paris-Roubaix, mens lagkompis (også han UAE-rytter) Oliviero Troia ble nummer fire.

I tillegg til å være blant 96-årgangens aller største klassikertalenter, er også Ganna en meget god temposyklist.

Det beviste han med niendeplass under EM-tempoen i Herning. Han har også slått Vegard Stake Laengen både under fjorårets Tour of California, og under VM-oppkjøringen i 2015.

Overtok sammenlagtledelsen

Så hvorfor skriver vi alt dette om Kristoffs nye lagkamerat nå? Jo, fordi man i etapperittet Vuelta a San Juan i Argentina nå hadde kommet fram til dag tre - nettopp en individuell tempoetappe.

Les også: Her ødelegger Benoot dagen for Quick Step

Ganna satt med de beste inn under tirsdagens etappe, ble nummer fire og lå kun 10 sekunder bak sammenlagtleder Román Villalobos.

Costaricaneren er ingen tempospesialist, og klarte ikke engang å forsvare en plass blant de 15 beste i sammendraget etter tempoøkta.

Dronningetappen gjenstår

Ganna levde opp til forventningene og klokket inn 25 sekunder bak etappevinner, og tidligere medaljør i tempo fra U23-VM, Ryan Mullen.

Det holdt både til andreplass på etappen og til å ta over sammenlagtledelsen fra Villalobos.

- Vi vil gjøre så godt vi kan for å forsvare ledertrøya. Vi hadde en prat foran etappen, og laget mitt ønsket at jeg skulle prøve å ta den. Det er en bra ting for meg, og også for laget at vi får prøve å holde på den. Vi skal kjempe hele veien inn, uttalte Ganna fra podiet ifølge cyclingnews.com.

Hovedutfordringen blir nok fredagens etappe, som avsluttes med en 18 kilometer lang klatring opp mot Alto de Colorado. Her vil nok angrepene hagle mot den unge italieneren.

Og det er fortsatt bare januar på kalenderen, med alt av både selvtillit og god form vil komme godt med når Kristoff skal prøve å gjenta en bragdene i Sanremo eller Oudenaarde med sitt unge, men også svært talentfulle, klassikermannskap i UAE Team Emirates.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling