Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffs nye lagkamerat: - Vil vinne de største rittene

Gaviria om det plutselige lagbyttet.

BEKREFTET: Gaviria skal sykle for Alexander Kristoffs lag neste år. FOTO: Getty Images/Tim de Waele.
BEKREFTET: Gaviria skal sykle for Alexander Kristoffs lag neste år. FOTO: Getty Images/Tim de Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no:) Fernando Gavirias mye omtalte overgang fra QuickStep Floors til UAE Team Emirates ble onsdag kveld bekreftet av lagene. Den fremadstormende, colombianske spurteren bryter kontrakten med det belgiske WorldTour-laget ett år før avtalt tid og slutter seg til Alexander Kristoffs mannskap umiddelbart.

– Jeg bytter lag etter alltid å ha syklet med de samme rytterne. Dette gir meg mulighet til å ta neste steg mot det høyeste nivået, sier Gaviria, i en pressemelding som bekrefter overgangen avslørt av Gazzetta dello Sport flere uker tilbake.

24-åringen som vant to etapper i årets Tour de France skifter beite i kjølvannet av en dramatisk tid for QuickStep Floors. Lagets manager, Patrick Lefevere, kjempet en hard kamp for å skaffe seg en ny hovedsponsor, før han omsider tegnet en flerårig avtale med det belgiske selskapet Deceunick.

Laget som står med utrolige 73 seire denne sesongen klarte imidlertid ikke å holde Gavirias interesse unna forslaget til UAE Team Emirates og deres tre års avtale som innebær en betydelig lønnsøkning.

– Jeg ønsker ikke å beholde folk mot deres vilje. Jeg vil ikke si at han ikke ønsker å bli hos oss, men folk begynner å se seg rundt når laget tvinges til å vurdere verste mulige scenario, sier Lefevere til nettstedet Cyclingnews idet avtalen ble bekreftet.

Gaviria tok steget opp på rangstigen da Lefevere måtte slippe Marcel Kittel til Katusha-Alpecin i fjor, en overgang som banet vei for Kristoffs bytte til UAE. Lefevere står nå igjen med flere spurtvalg i form av lagets mestvinnende i 2018, Elia Viviani, samt de raske ungguttene Alvaro Hodeg and Fabio Jakobsen.

– Vi hadde ikke mulighet til å tenke langsiktig, videre frem til 2020 og 2021, og da risikerer man at ryttere begynner å snakke med andre lag, legger QuickStep-sjefen til.

- Vil vinne stort

Med en imponerende Tour-debut gjorde Gaviria for alvor sitt inntog på den aller største sykkelscenen denne sesongen. 24-åringen har i tillegg ambisjoner utenfor Grand Tour-spurtene, og liker seg spesielt godt i de flamske klassikerne.

Blant belgiske og nederlandske spesialister i QuickStep, følte Gaviria at han for sjeldent fikk sjansen i de store brosteinsrittene som Flandern rundt og hans favorittritt Paris-Roubaix.

– Ikledd min nye trøye skal jeg ikke legge skjul på ønskene mine, jeg vil vinne de største rittene, sier Gaviria.

Colombianerne har til gode å innkassere noen store endagstriumfer, men har gjentatte ganger figurert i toppen av ritt som Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem.

Gitt Gavirias ambisjoner i både klassikerne og mest sannsynlig Tour de France, blir det derfor interessant å se hvordan UAE Team Emirates velger å balansere hans interesser opp mot lagets frem til nå ubestridte klassikerkaptein og spurter, Alexander Kristoff.

– Jeg er glad for å kunne sykle med mine landsmenn (Sergio) Henao, Muñoz og Molano. Jeg må takke UAE Team Emirates som har satt sin lit til meg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!